Business

Carrière maken en je relatie of huwelijk in stand houden?

Toen ik een persbericht in mijn mailbox ontving van Intermediar ben ik daar eens over na gaan denken. Want tegenwoordig zijn zowel de vrouw als man druk met het maken van carrière. In ons gezin blijft mijn man de kostwinner, hij is fulltime tegelzetter en is daardoor veel weg. Hoe graag ik zelf ook zou willen dat mijn bedrijf heel hard gaat groeien, dat gaat op dit moment gewoon niet. Ondanks dat ik 2 dagen oppas heb geregeld voor de meisjes, kom ik nog steeds tijd tekort om mijn bedrijf te laten groeien. Meer dan mijzelf daarbij neer te leggen kan ik niet doen. De komende 5 jaar laat ik mijn bedrijf op een laag pitje groeien, en na 5 jaar zijn onze kinderen 9 en 7, tegen die tijd kijk ik nog eens kritisch naar mijn bedrijf om te kijken waar de groeimogelijkheden op dat moment liggen.

Doordat ik mijzelf hierbij neerleg, zijn er ook geen spanningen in ons huwelijk, wat voor beide partijen en de kinderen heel prettig is. Verder zorgen wij ervoor dat we genoeg datenights hebben, en communiceren we heel veel. Dat laatste is zo enorm belangrijk in een relatie of huwelijk. En om ervoor te zorgen dat we niets vergeten, of als we iets voor elkaar moeten onthouden, dan gebruiken we Trello. Deze app gebruik ik zowel privé als zakelijk en dit is echt een aanrader! Ik maak per dag een lijst met afspraken en wat we eten e.d. dan hebben we ook nog een aparte lijst waarop we allebei boodschappen kunnen zetten. Op die manier vinden we samen veel rust en houden we nog genoeg tijd over voor elkaar, uiteten of andere dingen buitenshuis hebben we allebei niet veel behoefte aan. Vaak zorgen we gewoon dat we thuis lekkere hapjes in huis hebben en zetten we een goede Netflix of Videoland film / serie aan.

Dit is het persbericht dat ik ontving van Intermediar:

Carrière maken in 1 op de 4 gevallen oorzaak verbroken relatie

Helft hoogopgeleiden ervaart thuis spanningen door carrière

Amsterdam 15 november – Het werk van tweeverdieners zet de thuissituatie onder druk. Iets meer dan de helft van de hoogopgeleiden zegt te weinig tijd te besteden aan partner of gezin. Bijna de helft hiervan zegt dat dit thuis soms, regelmatig of zelfs vaak tot spanningen leidt. Voor een op de vier is carrière maken zelfs mede de oorzaak geweest van een verbroken relatie. Dit blijkt uit onderzoek van work-life platform Intermediair onder 566 hoogopgeleiden.

Carrière maken leidt tot spanningen thuis

Thuis overwerken komt regelmatig voor. 32% werkt één of meerdere keren in de week over en bij 6% gebeurt dit zelfs dagelijks. Ruim de helft (53%) vindt dan ook dat hij of zij soms of veel meer tijd zou mogen besteden aan zijn of haar partner of gezin. In bijna de helft van de gevallen leidt de carrière tot spanningen thuis. Te veel aandacht voor het werk en te weinig voor het gezin leidt tot irritaties (63%), stress (48%), gebrekkige communicatie (47%) en uit elkaar groeien (16%). Intermediair Research Consultant Garikai van Weydom: “Dat werk een grote impact kan hebben op het gezin, zien we duidelijk terug in de cijfers. Bij 25% van de verbroken relaties was carrière maken zelfs één van de oorzaken”.

Traditionele rolpatronen

Opvallend is verder dat mannen vinden dat hun partner ruim voldoende tijd besteedt (81%) aan thuis. Maar vrouwen zijn het daar absoluut niet mee eens: 45 procent vindt dat de partner meer tijd zou mogen besteden met het gezin. De tijdsverdeling in het gezin laat ook een groot verschil zien: slechts 10 procent van de mannen zegt in het huishouden het meeste te doen, tegenover 69 procent van de vrouwen. Ruim de helft van de mannen beaamt dat hun partner het meeste doet (58%). Onder vrouwen is dat slechts 10%. Van Weydom: “Je ziet ook dat vrouwen in veel grotere mate aangeven dat ze voor de kinderen zorgen (56%) dan hun partner. Slechts 10% van de mannen geeft aan dat zij het meeste tijd aan de kinderen besteden binnen het gezin. Dit zijn toch wel opvallend traditionele cijfers.”

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply