Business

Comfortabel thuiswerken met deze gadgets

Comfortabel thuiswerken met deze gadgets

Met de huidige situatie waarin steeds meer mensen vanuit huis werken, is het belangrijk om een comfortabele werkomgeving te creëren. Dit betekent niet alleen een fijne werkplek, maar ook het gebruik van de juiste gadgets. In dit blog bespreken we een aantal handige gadgets die jouw thuiswerk experience comfortabeler maken.

Een goede headset om thuis mee te werken

Een goede headset is onmisbaar voor een comfortabele werkomgeving. Een headset zorgt ervoor dat je je handen vrij hebt tijdens het bellen en dat je geen last hebt van achtergrondgeluiden. Er zijn veel verschillende soorten headsets beschikbaar, van basic tot high-end. Zorg ervoor dat je een headset met een goede geluidskwaliteit en een uitstekende microfoon kiest. Dit betekent dat de headset een helder geluid moet produceren zowel voor jou als voor de persoon met wie je spreekt. De microfoon moet ook duidelijk en nauwkeurig opnemen, zodat je gesprekken helder en efficiënt kunt voeren. Daarnaast moet de headset goed passen en niet te zwaar zijn, zodat je hem gedurende lange tijd kunt dragen zonder vermoeidheid te voelen.

Een goede headset om thuis mee te werken

Een ergonomische draadloze muis

Een ergonomische draadloze muis is een must voor mensen die veel achter de computer zitten. Deze muizen zijn speciaal ontworpen om de gebruiker te helpen een comfortabelere houding aan te nemen tijdens het werken, waardoor vermoeidheid en pijn in de handen en polsen verminderd worden. Er zijn verschillende soorten ergonomische muizen beschikbaar, elk met hun eigen unieke eigenschappen. Het is belangrijk om te kiezen voor een muis met een goede pasvorm. Dit betekent dat de muis moet passen bij de vorm van de hand van de gebruiker, zodat de hand in een natuurlijke houding kan rusten tijdens het gebruik. Sommige ergonomische muizen zijn speciaal ontworpen voor rechts- of linkshandigen. Het is belangrijk om een muis te kiezen die aan jouw specifieke behoeften voldoet.

Een smartwatch

Niet per se essentieel, maar een smartwatch kan buitengewoon handig zijn om notificaties op je scherm te negeren en op je pols te zien. Zo kun je even snel controleren of een bericht essentieel is en direct beantwoord moet worden, zo niet dan hoef jij je workflow niet te onderbreken. Daarentegen is het wél belangrijk om regelmatig pauze te nemen. Herken je dat je geneigd bent om geen of te weinig pauzes te nemen? Een smartwatch kan hierbij helpen, de meeste smartwatches geven aan wanneer het tijd is om op te staan en een rondje te lopen. Een ommetje kan helpen om op te laden en daarna weer met maximale focus aan de slag te gaan.

Een goede bureaustoel

Weliswaar niet echt een gadget, maar wel van essentieel belang bij het thuiswerken. Een goede bureaustoel. Je begrijpt waarschijnlijk ook wel dat de bank of keukenkruk niet de beste zitplekken zijn om langdurig op te werken. Je kunt er rugpijn en andere klachten van krijgen, en dat wil je natuurlijk voorkomen. Kies een bureaustoel met armsteunen die je naar wens in kunt stellen. Check daarnaast of de bureaustoel in hoogte verstelbaar is, of de rugleuning aan te passen is en of het zitvlak comfortabel is.

You Might Also Like