Geen categorie

Content kalender voor bloggers

Recent heb ik al eens een artikel geschreven over hoe jij een content kalender in kan zetten voor jouw blog. Maar toen ik zelf weer op zoek ging naar een nieuwe strategie om een efficiente kalender in te zetten, kwam ik een leuke plugin tegen voor WordPress blogs.

Waarom een content kalender zo handig is

Toen ik net startte vond ik het niet echt nodig, ik schreef gewoon iedere avond een blog en plande in dat deze automatisch gepubliceerd zou worden de volgende morgen om 6.00. Maar met meerdere bedrijven, vind ik het lastig om dat iedere avond te doen, en kom ik er gewoon niet aan toe.

Vaak sla ik een blog dus over, omdat ik er gewoon echt geen tijd voor heb. Maar omdat ik het zo leuk vind om te doen en om andere (ondernemende) moeders te inspireren ging ik op zoek naar een content kalender. Een printbare heb ik gehad, diverse excel sheets heb ik gehad, online tools heb ik ook gebruikt.

Content kalender plugin

Nu kwam ik een plugin tegen voor mijn WordPress blog, de “editorial calender“, deze is gewoon gratis te downloaden en erg makkelijk in gebruik. Ik heb hem nu geïnstalleerd en ga dan ook de blogs inplannen. Ik houd zo het overzicht, en kan aan adverteerders dan ook precies vertellen wanneer hun artikel online komt.

Wanneer je de plugin geïnstalleerd hebt kun je via berichten > kalender eenvoudig het overzicht van jouw ingeplande blogs bekijken. Dit overzicht ziet er dan zo uit.

Heb jij nou een betere tip om het overzicht te houden over het inplannen van content met meer dan 1 bedrijf? Let me know!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Lilian
    8 maart 2018 at 23:36

    Ik gebruik hem ook en vind het ideaal. Ik probeer voor de blog altijd artikelen twee weken in het voren te schrijven op één avond per week en zet ze dan meteen op de kalender. En dan op zondag of maandag lees ik alle artikelen voor komende week nog eens over en plan ik ze in.
    Voor onze geschiedeniswebsite (Historiek) plaatsen we alles meteen, maar dat is ook ons dagelijks werk.

Leave a Reply