Business Lifestyle

Een cursus volgen via Instagram: wat zijn de voordelen?

Een cursus volgen via Instagram: wat zijn de voordelen?

Instagram is er natuurlijk met name voor het plaatsen van foto’s en video’s, om te delen met je vrienden, kennissen of klanten. Maar Instagram wordt inmiddels voor veel meer doeleinden gebruikt! Zo zijn er steeds meer ondernemers die een Instagram cursus aanbieden. Dit is een cursus via Instagram, die je op dat kanaal volgt en waarin je iets leert over een bepaalde branche of een bepaald onderwerp. Wat zijn nu de voordelen van het volgen van een cursus via Instagram? We zetten dit graag voor je op een rijtje!

Cursus volgen én netwerken via Instagram

Bij een cursus volgen via Instagram staat het absorberen van de informatie uiteraard voorop. Dat is de reden waarom je de cursus volgt. Er worden verschillende soorten cursussen aangeboden, bijvoorbeeld voor fotografen of illustrators, waarin je een nieuwe techniek of andere informatie leert. Tegelijkertijd kun je je echter goed bezighouden met netwerken: ideaal als je dit wat mist in je bedrijf! Grote kans namelijk dat aan de cursus mensen uit jouw branche meedoen, waarmee het interessant is om eens (online) te praten.

Zeker als je het vergelijkt met een online cursus buiten dit medium, waarbij het vaak moeilijk is om te achterhalen welke andere deelnemers er zijn, heb je meer mogelijkheden. Vaak ga je namelijk een profiel voor de cursus volgen, waarbij je ook kunt zien welke andere volgers er deelnemen! Vervolgens kun je weer heel eenvoudig het profiel van deze volgers checken, en zo bekijken of er een handige connectie is. Instagram is wat dat betreft goed toegankelijk voor communicatie met nieuwe contacten.

Makkelijk chatten en vragen stellen

We noemden het hierboven al: Instagram is ideaal voor eenvoudige communicatie. Dat maakt zo’n cursus via Instagram ook prettig, aangezien je makkelijk kunt chatten en vragen kunt stellen. Met de organisator van de cursus bijvoorbeeld, of juist met andere deelnemers. Er kan ook met meerdere personen tegelijkertijd worden gepraat in een groepschat. Dit is erg laagdrempelig op Instagram!

Cursus via Instagram is up to date

Veel organisators van Instagram cursussen benoemen hierbij dat de informatie die er wordt geplaatst – bijvoorbeeld via posts op de feed, Instagram Stories of Instagram Live – regelmatig wordt aangepast en geüpdatet. Bij andere cursussen wordt dit toch al gauw eens vergeten, zeker na verloop van tijd. Zo blijf je dus op de hoogte van het thema van de cursus: met name relevant als het over een actueel onderwerp gaat bijvoorbeeld.

Makkelijk een cursus volgen via Instagram

De reden dat steeds meer mensen een cursus via Instagram volgen? Je bent toch al vaak op het platform te vinden – meerdere keren per dag check je waarschijnlijk wel de app. Hier wordt op ingespeeld door de organisatoren van de cursus. De informatie wordt vaak voor een langere periode op dagelijkse basis aangeboden, zodat je steeds iedere dag een klein stukje informatie tot je neemt, via een app waar je toch al te vinden bent. Zo vraagt het niet veel tijd en moeite om de cursus te volgen: je leert steeds iedere dag een nieuw stukje. Dat werkt goed als je bijvoorbeeld al een drukke agenda hebt!

Meer over Instagram?
15 tips om succesvol te zijn op Instagram

You Might Also Like