Business

Zó zorg je ervoor dat je cv er perfect uitziet

Een goed cv maken is belangrijk bij een sollicitatieproces. Besteed hier dan ook de nodige tijd en aandacht aan. Hoe zorg je ervoor dat je cv er goed uitziet? Met onze tips kom je een heel eind: ontdek ze allemaal!

Cv tips: alle informatie is duidelijk

Hoe maak je een mooi cv? Belangrijk is om je cv te lezen als iemand die jou niet kent. Voor jouzelf is immers meteen duidelijk wat een bepaalde eerdere functie inhield, maar je toekomstige werkgever zit er misschien naar te gissen. Duidelijkheid is belangrijk. Daarom is het ook een slimme cv tip om ‘m door iemand anders te laten nakijken!

Fouten zijn verboden

Over laten nakijken gesproken: dat heeft nog een groot voordeel. Zo verminder je namelijk de kans dat er fouten op je cv staan! Dat geldt zowel voor feitelijke fouten als voor schrijffouten. Daar kun je immers niet mee aankomen bij een nieuwe werkgever.

Zó zorg je ervoor dat je cv er perfect uitziet

Kom professioneel over met je cv

Naast het vermijden van fouten, is het ook zaak om professioneel over te komen met je cv. Dat zit ‘m in het juiste taalgebruik: wees op de hoogte van jargon bijvoorbeeld. Gebruik de juiste omschrijvingen en bied duidelijkheid, maar houd het altijd kort en bondig.

Maak je cv persoonlijk

Een beetje persoonlijkheid maakt dat je net wat meer van jezelf weggeeft als iemand jouw cv leest. Zet daarom ook persoonlijke eigenschappen op je cv, naast je relevante werkervaring. Dat zegt meer over jou als mens! Benoem bijvoorbeeld dat je sociaal bent ingesteld, een teamspeler bent of creatief bent – om maar wat voorbeelden te geven. Het is maar net wat er bij jou past!

Lees ook! Een online training volgen? Dit zijn de 8 grote voordelen!

Je cv opmaken in een modern jasje

Niet alleen de informatie op je cv is belangrijk, het gaat uiteraard ook om de uitstraling van het document! Een modern jasje is vandaag de dag heel belangrijk. Zo is de kans namelijk veel groter dat jouw cv uit de grote stapel wordt gepakt – absoluut ideaal als er veel concurrentie is. Op onderstaand beeld zie je zo’n modern cv voorbijkomen: de kleuren, het lettertype en de indeling zien er eigentijds uit. Er zijn gelukkig handige sites te vinden waar je dit in een handomdraai kunt maken, zoals Canva. Daar hoef je echt geen design skills voor te hebben! Een cv laten opmaken is ook een idee, bijvoorbeeld door een designer op Etsy.

Cv opmaken tips: zo pak je het goed aan!

Cv opmaken tips: karakter via de looks

Je kunt je persoonlijkheid ook laten zien met bepaalde keuzes bij je cv opmaken. Kies bijvoorbeeld voor een opvallende kleur, zoals geel! Dat komt meteen vrolijk over. En zo valt er voor veel kleuren wel wat te zeggen: ga voor groen als je van de natuur houdt, kies rood om meer passie over te brengen, enzovoorts – de keuze is aan jou.

Wel of geen foto op je cv zetten?

Wat betreft cv opmaken tips zijn de meningen verdeeld over het wel of niet toevoegen van een foto. Dit is wat ons betreft bijvoorbeeld afhankelijk van de branche waarin je werk zoekt. Bij creatieve beroepen is het zeker aan te raden om een foto toe te voegen: zo laat je immers net wat meer van jezelf zien. Als het gaat om een wat klassiekere of zakelijkere functie, is het meestal passender om dit achterwege te laten. Denk hier vooraf goed over na!

Verder lezen? 8 handige tips om uitstelgedrag te voorkomen

You Might Also Like