Interior

De 6 voordelen van aluminium jaloezieën

De 6 voordelen van aluminium jaloezieën

Jaloezieën zijn er in heel veel soorten en maten. De bekendste jaloezieën zijn die van aluminium. De laatste jaren zijn er echter ook andere materialen gekomen, zoals houten of bamboe jaloezieën. Toch blijven aluminium jaloezieën populair. En niet voor niets, want dit zijn de 6 voordelen van aluminium jaloezieën.

1. Betaalbaar

Ben je op zoek naar nieuwe raamdecoratie voor een betaalbare prijs? Dan kun je aluminium jaloezieën kopen. Dit is een goedkope raamdecoratie die toch stijlvol is. Jaloezieën zijn goedkoper dan heel veel andere vormen van raamdecoratie. Als je kijkt naar de prijs die je betaald in verhouding met de levensduur van aluminium jaloezieën, is dit de beste koop die je kunt doen op het gebied van raamdecoratie.

2. Lange levensduur

Aluminium slijt in principe nauwelijks. Zolang je de jaloezieën goed behandeld, blijven ze erg lang goed functioneren. Er zijn woningen en bedrijven waar al meer dan 20 jaar dezelfde jaloezieën hangen – zonder dat er maar een slijtplekje te zien is! Aluminium jaloezieën zijn een van de sterkste en degelijkste raamdecoraties die je kunt bedenken.

3. Bestand tegen vocht

Veel metaalsoorten zijn gevoelig voor roest. Maar aluminium is dat niet. Daardoor kun je aluminium jaloezieën ook met een gerust hart toepassen in vochtige ruimtes. Het is dus helemaal niet gek als je dit soort jaloezieën tegenkomt in de badkamer of de keuken. Daar biedt de raamdecoratie veel privacy, zonder problemen te hebben met de vochtige omstandigheden.

4. Perfect op maat

Natuurlijk moeten aluminium jaloezieën mooi op maat gemaakt worden. Gelukkig is dat vrij eenvoudig. Je bestelt ze meestal al perfect op maat, of je kunt ze zelf eenvoudig op maat maken. Jaloezieën die goed op maat zijn gemaakt sluiten netjes aan langs de zijkanten van de ramen.

Aluminium jaloezieën

5. Eenvoudig schoon te houden

Misschien ben je bang dat jaloezieën veel schoonmaakwerk vragen. Het is waar dat horizontale jaloezieën wel wat stof verzamelen. Maar gelukkig kun je ze wel heel eenvoudig schoonmaken. Je kunt de afzonderlijke latjes met een vochtige doek poetsen. Maar er zijn ook speciale ragers die gemaakt zijn voor het schoonmaken van een hele reeks jaloezieën tegelijk. In de praktijk ben je er dus niet veel tijd mee kwijt om de jaloezieën netjes schoon te houden.

6. Flexibele raamdecoratie

Jaloezieën worden vaak gekozen omdat ze zo veelzijdig zijn. Je kunt ze namelijk op verschillende manieren gebruiken. De jaloezieën bestaan uit lamellen van meestal 25 mm of 50 mm breed. Deze lamellen kunnen eenvoudig met het snoer gedraaid worden. Zet je ze open, dan laten ze optimaal licht door. Draai je ze dicht, dan dienen de jaloezieën goed als verduisterende raamdecoratie. Verder kunnen de jaloezieën vanaf onder opgetrokken worden, zodat ze helemaal weggehaald worden van voor de ruit. Ideaal als je je thuiskantoor flexibel wilt gebruiken.

Aluminium jaloezieën hebben veel voordelen. Ze zijn goedkoop, flexibel en praktisch. Natuurlijk zijn ze ook gewoon mooi. Ze passen goed in vrijwel elk interieur. Je kunt aluminium jaloezieën vinden in diverse verschillende kleuren en maten. Zo stel je zelf de perfecte raamdecoratie samen voor jouw ramen.

You Might Also Like