Geen categorie

De griepepidemie die ons al maanden teistert

De griepepidemie die ons al maanden teistert

En ik zal echt niet de enige zijn, laat ik dat even voorop stellen. Maar wij en dan vooral ik wordt er echt niet goed van. Vooral Zoë heeft echt nog geen normale maand gehad deze winter, sowieso is Zoë erg vaak ziek maar deze winter is het wel erg extreem.

Ziek met een verjaardag en kerst?

In November werd Zoë 1, en nog meer net op de valreep was zij weer beter anders had ze haar eerste verjaardag niet eens kunnen vieren. Een maand later was het kerst, en toen was ze helaas wel ziek. Hoge koorts en strontverkouden, en dat laatste is ze eigenlijk non-stop.

En uiteraard zal het ook te maken hebben met het krijgen van tandjes en kiezen, maar leuk is anders. Kerst was dus eigenlijk praktisch om voor ons.

Een goede start in 2018?

Eigenlijk is Lizzie niet zo veel ziek geweest, behalve dan dat ook zij non-stop verkouden is. Natuurlijk komt dat ook voornamelijk omdat ze naar de peuterspeelzaal gaat en daar ook 90% van de kindjes wel verkouden is of iets anders heeft, maar ik kan haar toch moeilijk in quarantaine houden, toch?

27 januari werd Lizzie 3, en helaas werd Zoë een aantal dagen daarvoor ziek. Daardoor besloten om Zoë bij mijn moeder te brengen tot de ergste drukte qua visite voorbij was, natuurlijk kwam mijn moeder met Zoë mee op de verjaardag van Lizzie.

Dat was dus de eerste keer dat Zoë ziek was dit jaar. Vorige week in de voorjaarsvakantie werd Zoë helaas weer ziek. Dit keer ging het gepaard met hoge koorts, tot wel 40,6 graden in de ochtend! Omdat dit zo enorm hoog was, ben ik toen wel meteen naar de huisarts gegaan, maar die gaf aan dat het gewoon om een ordinaire griep ging, ja de zoveelste!

Nu is ze weer een aantal dagen beter, en ga er vanuit dat het echt niet de laatste keer zal zijn. Er zit ondertussen ook een ritme in, 3 weken beter 1 week ziek. Aan het voeding en vitamine patroon ligt het niet, er word gezorgd voor een normale dosis verse groente en fruit iedere dag.

Zijn jouw kindjes ook zo vaak ziek? Wat probeer jij er tegen te doen? Let me know!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply