Interior

De kinderkamer inrichten: met deze 6 tips pak je het goed aan!

De kinderkamer inrichten met deze 6 tips pak je het goed aan

Het is misschien wel een van de leukste kamers om in te richten in huis: de kinderkamer! Maar er komt wel het een en ander bij kijken. De kamer moet immers gezellig, veilig én rustgevend zijn voor je kind. Hoe pak je het slim aan? Lees onze handige tips!

Een kwalitatief dekbed

Het is elke avond weer heerlijk: lekker warm onder de wol kruipen. En daarbij is een kwalitatief dekbed onmisbaar! Sterker nog: een goed dekbed zorgt voor een betere nachtrust – en zeker voor de kids is dat hartstikke belangrijk. Met een kinderdekbed van Yumeko slaapt je kind goed door. Deze dekbedden zijn heerlijk zacht en helemaal biologisch. Er worden geen chemische reinigingsmiddelen gebruikt bij het ontwerpproces, wat wel zo prettig is voor een goede en veilige nachtrust. Met zo’n dekbed slaapt je kind als een roosje!

Voldoende ruimte om te spelen

Naast slapen, is de kinderkamer er natuurlijk ook om in te spelen! Zorg daarom dat er voldoende speelruimte is. Richt een leuke hoek in waar het speelgoed mooi kan worden tentoongesteld. Ook een tip: leg hier een vloerkleed op de vloer! Dat maakt de speelhoek extra comfortabel.

Genoeg opbergruimte

Hoewel het natuurlijk hartstikke gezellig is als er veel speelgoed in de kinderkamer te vinden is, is het ook verstandig om voor voldoende opbergruimte te zorgen. Zo hoeft het speelgoed niet door de hele kamer verspreid te liggen, maar kan het ook gewoon worden weggestopt in een kast. Naast een kast of mand voor speelgoed, is het ook belangrijk om de kleding van je kleine goed op te kunnen bergen. Zorg dus voor één grote of een paar kleinere kasten in de ruimte.

Een thema in de kinderkamer

Een thema in de kinderkamer

Hoe zorg je nu écht voor een coole kinderkamer? Kies een thema uit om de kamer mee in te richten! Er is veel om uit te kiezen. Een onderwaterwereld, het bos, de bergen, de jungle: om maar wat voorbeelden te noemen. Zoek behang uit dat bij het gekozen thema past. Stel een kleurencombinatie centraal voor de kamer, zoals tinten van blauw bij een waterthema. En ook de meubels kunnen op een thema aansluiten: wat dacht je van een boomhut als bed bij een jungle kamer? Hartstikke tof!

Gezellig, maar niet te druk

Laten we vooropstellen: een kinderkamer hoeft geen saaie ruimte te zijn. Allesbehalve zelfs! Maar om de inrichting van de kinderkamer goed aan te pakken raden we toch aan om het er niet té druk te maken. De reden hiervoor? Het is ook belangrijk dat je kind goed tot rust kan komen in zijn of haar kamer. Je kunt dus heus uitpakken met kleuren, thema’s en gezellige accessoires, maar houd het wel netjes en overzichtelijk in de kamer. Het gaat om de balans!

De juiste verlichting in de kinderkamer

Ten slotte is de juiste verlichting belangrijk in de kinderkamer. Veel kinderen zijn bang in het donker: denk dus aan een goed nachtlampje naast het bed. Houd er rekening mee dat dit lampje niet te fel is – er moet wel gewoon kunnen worden geslapen als de lamp aan staat. Kies het liefst voor zacht, geelkleurig licht. Of zorg voor verlichting waarvan de kleurtint kan worden aangepast. Zo kan het licht bijvoorbeeld weer wat feller zijn als er een boekje wordt gelezen. Ideaal om af te kunnen wisselen: het zijn dit soort kleine details die de kinderkamer perfect maken!

You Might Also Like