Interior Lifestyle

Deze huishoudelijke taken doe je met gemak tussen je werk door

Druk, druk en nog eens druk. Jij moet alle ballen maar hoog zien te houden: je gezinsleven, je werk, je sociale leven, je sport. En dan ook nog het huishouden! Soms kan het allemaal echt even te veel lijken. Maar met een goede en praktische planning kom je gelukkig al een heel eind – jij kunt elk gaatje van je tijd nuttig gebruiken. Werk je bijvoorbeeld vanuit huis? Deze huishoudelijke taken doe je gemakkelijk tussen de bedrijven door!

De was

Er komt nooit een eind aan: de was. Zeker als je een groot gezin hebt, stapelt het zich al gauw op. Daarom is het bij het huishouden doen zo belangrijk om de was goed bij te houden! Zo weet je zeker dat je eigenlijk nooit met de handen in het haar zit, en is het best prima bij te benen.

Stel het liefst een huishoudschema op voor de was. Dat klinkt misschien wat overdreven, maar geeft echt rust aan je huis. Noteer bijvoorbeeld wanneer je de was het beste kunt doen: zet de machine ’s ochtends aan, en haal het er bij je lunchpauze weer uit. Bepaal ook welke was je op welke dag doet – van de kleuren was tot de witte was. Lekker duidelijk!

Deze huishoudelijke taken doe je met gemak tussen je werk door

Het avondeten

Avondeten moet er elke dag weer worden gedaan. En om te voorkomen dat je steeds pas heel laat aan tafel zit, kun je de nodige voorbereidingen treffen. Ga bijvoorbeeld voor een stoofmaaltijd, die je in de middag al lekker aan het pruttelen zet. Als je dit beter verdeelt over de dag heen, is er een minder zwaar focuspunt op het koken in de avond. Dat biedt ruimte!

Niet alleen het koken zelf, maar ook alles wat erbij komt kijken kun je voorbereiden of tussendoor uitwerken. Heb je bijvoorbeeld inspiratie wat betreft recepten? Schrijf ze meteen op! Maak het liefst ook een grote boodschappenlijst, waarbij je maar één of een paar keer naar de supermarkt hoeft. Wie dit slim geregeld heeft, bespaart zeker tijd en stress.

Ruim de keuken op

Wat er ook komt kijken bij het koken? Dat de keuken weer moet worden opgeruimd. Soms een vervelend klusje, maar ook hierbij geldt weer: als je het bijhoudt, valt het allemaal wel mee. Verdeel de taken over de dag, en je bent nooit lang achter elkaar bezig met opruimen in de keuken.

Breng hier dan ook echt structuur in aan – spreek bijvoorbeeld af dat je voor het slapengaan de vaatwasser aanzet. Die ruim je de volgende dag tijdens je werkdag even op je gemakje uit: zie het als een pauzemoment.

Zo houd je je huishouden door de dag heen bij

De planten water geven

We sluiten af met een snel en simpel klusje in huis: geef de planten water! Je bent er binnen no time mee klaar, maar toch is het een taak die al snel wordt vergeten. Daarom is het zeker waardevol om deze actie ook mee te nemen in je planning van huishoudelijke taken. Zie het als een ontspannen pauzemomentje tijdens je werkdag. Planten blij, jij blij.

Deze taak kun je zelfs wat breder trekken. Want die planten vormen een belangrijk onderdeel in huis: ze bieden rust en vrolijkheid. Belangrijk om je fijn te voelen in je woning! Denk er in dit straatje bijvoorbeeld ook eens aan om jezelf te trakteren op een mooie bos bloemen. Wat een feest in huis!    

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply