Business

Dit mag niet ontbreken in een bar

Of je nu echt een eigen bar wilt beginnen, een restaurant opent met een bar of je wilt je eigen mancave samenstellen. Er zijn een aantal dingen die daar niet in mogen ontbreken. Aan een bar zelf denk je meestal nog wel, ook de krukken zijn niet te missen items, maar wat heb je nog meer nodig? Wanneer is jouw bar echt compleet?

Dit hoort in een bar thuis

Wanneer je aan de slag gaat met de inventaris van een bar dan wil je niets missen. Ook is het handig om te weten waar je alles kunt vinden. Je kunt wel een heel mooi lijstje hebben waar bijvoorbeeld een barkoeling op staat. Maar het is dan wel goed om te weten dat je zo’n professionele barkoelkast kunt kopen bij Horecarama.nl. En dat je daar ook terecht kunt voor ander apparatuur en zelfs voor je glazen.

Apparatuur

Je hebt allerlei apparatuur nodig in je bar of mancave. Naast dat je natuurlijk biertjes wilt tappen is een kopje koffie ook wel lekker. Zeker als je hem nog even ‘spiked’ met een scheut licor erin. Maar bijvoorbeeld ook een ijsblokjesmachine en natuurlijk een goede barkoelkast. Denk je trouwens ook aan de muziekinstallatie?

Verlichting

De sfeer valt en staat met de juiste verlichting. Het is goed om te kijken naar wat voor een sfeer je eigenlijk wilt. De meeste bars zijn altijd wat donker, maar het kan juist ook zijn dat je wilt dat mensen overdag lekker een drankje komen doen, dan mag het zeker goed verlicht zijn. Werk daarom met verschillende soorten verlichting. Dimlicht voor de grotere ruimte, spotjes voor op de tapinstallatie en tl-buizen voor bij de flessen drank. Dan vallen deze weer goed op.

Achterwand

Sowieso is het handig om de achterwand van je bar dusdanig te maken dat hij zowel mooi is voor het oog en praktisch. Hang planken op of zet er kasten neer waar je bijvoorbeeld flessen drank neer kunt zetten. Werk met grote gave posters die passen bij je uitstraling of schilder je muur in krijtverf zodat je er toffe quotes op kunt schrijven. Of aanbiedingen van die dag of week.

Tapinstallatie

Een tapinstallatie mag in een goede bar natuurlijk niet ontbreken. Alhoewel bier ook zeker uit flesjes gedronken kan worden is een vers getapt biertje nog het allerlekkerst. Ook bij een mancave kun je een keuze tapinstallatie neerzetten. Je hebt tegenwoordig fijn thuistap apparaten.

Zitgelegenheid

In een goede bar creeer je verschillende ruimtes en hoeken. Bijvoorbeeld een hoek met een fijne lounge voor de mensen die dat prettig vinden. En in een andere hoek kun je dan weer statafels neerzetten. Zorg er wel altijd voor dat er doorloop en dans ruimte overblijft.

Overig

Natuurlijk ben je met bovenstaande nog niet klaar want je hebt bijvoorbeeld ook glazen nodig, dienbladen, flesopeners en reinigingsborstels voor de glazen. Heb je al deze dingen in huis dan kan de pret beginnen!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply