Business

Dit zijn de meest originele cadeaus om te geven aan je zakelijke relaties

Dit zijn de meest originele cadeaus om te geven aan je zakelijke relaties

Als je een eigen bedrijf hebt, is het bijna vanzelfsprekend dat je voor de feestdagen een relatiegeschenk weggeeft aan je zakelijke contacten. Maar het is lang niet altijd even makkelijk om een leuk en origineel cadeau te bedenken waar je zakelijke relaties blij mee zullen zijn. Je wilt echter wel een goede indruk achterlaten, en jouw klanten verrassen. Ieder jaar hetzelfde cadeau is natuurlijk ook geen optie, dus je zult hier ieder jaar weer origineel in moeten zijn. Om jou op weg te helpen, zetten wij een aantal leuke en originele cadeaus die je kunt schenken aan je zakelijke relaties voor je op een rijtje.

Champagne

Hoe kun je een jaar feestelijker afsluiten dan met een fles champagne? Een fles champagne is dan ook gelijk een geschenk dat door veel zakenrelaties gewaardeerd zal worden. In de eerste instantie vind je een fles champagne misschien niet het meest originele cadeau, maar dat kun je er wel van maken! Wat een fles champagne namelijk altijd leuker maakt, is door het persoonlijker te maken. Zo kun je bijvoorbeeld een pakketje kopen met daarin champagne en champagneglazen en kun je dit personaliseren. Dit kun je bijvoorbeeld doen door op de champagneglazen met de naam van jouw bedrijf te laten graveren, of door een bedrukte sticker op een champagneglas te laten plakken. Zo maak je het cadeau een stuk persoonlijker, en weet jouw relatie ook direct dat het van jou afkomstig is. Als je niet alleen de naam op de fles champagne wil hebben, kan je er ook voor kiezen om een ander leuk tekstje te schrijven die je hiervoor wel toepasselijk vindt. Er zijn tegenwoordig talloze mogelijkheden om jouw fles champagne te personaliseren, en het daarmee toch net een leuker relatiegeschenk te maken.

Sieraden en accessoires

Wat ook altijd goed werkt is het geven van een sieraad of accessoire. Dit is vooral geschikt als cadeautje voor haar, want dit wordt altijd enorm gewaardeerd. Zo kun je kiezen voor bijvoorbeeld een leuke armband, ketting, ring, horloge of oorbellen. Ook accessoires doen het altijd goed als geschenk, denk bijvoorbeeld aan een leuke riem, sjaal of muts.

Pakket

Relatiegeschenk pakket

Wat ook een origineel cadeau is voor je zakelijke relaties, is een samengesteld pakket. En het leuke hieraan is ook, dat jij zelf kunt bepalen wat je hierin doet. Je kunt ervoor kiezen om een pakket te kopen dat al is samengesteld, maar je kunt er ook voor kiezen om dit gewoon zelf te doen. Het leuke aan de laatste mogelijkheid is het feit dat je dus een combinatie kunt maken van cadeautjes die jij graag aan je zakelijke relatie zou willen geven. Ook hierbij geldt dat het leuk is om er iets bij te doen dat gepersonaliseerd is. Cadeaus waar je aan kunt denken die je in een pakket kunt doen, zijn bijvoorbeeld een klein flesje wijn/bier, een mok, chocolade, glazen, een pen, sleutelhanger en noem het maar op.

Persoonlijk kaartje

Om een goede indruk achter te laten bij je zakelijke klant, is het goed om bij je cadeau altijd een persoonlijk kaartje te doen. Laat hem/haar weten dat je het waardeert dat hij/zij een zakelijke relatie van jou is. Wens hem/haar daarnaast fijne feestdagen toe, je stuurt het pakketje tenslotte rond de periode van de feestdagen.

Met bovenstaande cadeau tips weet je zeker dat je jouw zakelijke relatie dit jaar weer goed verrast!

You Might Also Like