Lifestyle Mama

Dit zijn de mooiste handgemaakte cadeautjes voor baby’s

Wordt iemand in je familie of een vriendin van je mama? Wat een feestelijk nieuws! Dan wil je natuurlijk wel een mooi cadeautje geven. Maar wat is leuk? Zeker als je al vaker cadeaus hebt gegeven aan zwangere vrouwen in je omgeving, kan het lastig zijn om weer iets te bedenken. Een tip: ga voor handgemaakte cadeautjes! Dat is altijd uniek. In deze blog geven we bijzondere voorbeelden.

Gebreide schoentjes

We kennen ze allemaal wel: van die kleine, schattige wollen slofjes voor baby’s. Dat is toch hartstikke cute? Zeker als het kindje in de herfst of winter geboren wordt, is dit een goed idee. Niet alleen mooi, maar ook nog eens praktisch!

Als je daarbij handgemaakte schoentjes geeft, is het natuurlijk extra bijzonder. Ben je zelf creatief? Dan kun je het zelf als kraamcadeau maken! Maar ook op bijvoorbeeld shops als Etsy zijn er verschillende opties te vinden. Zo lief!

Dit zijn de mooiste handgemaakte cadeautjes voor baby’s

Naambordje voor op de deur

Een ander leuk cadeau voor een pasgeboren baby? Dat is een naambordje voor op de deur van de babykamer! Ook weer leuk om als baby cadeau zelf te maken – jij kent immers de interieurstijl van degene aan wie je het wilt geven. Of haal er een bij een kleinschalige ontwerper. Soms kun je dan ook zelf de wensen van de uitstraling doorgeven!

Waar je bijvoorbeeld op kunt letten? Ga voor een mooi en opvallend lettertype, waarin de naam van het kindje mooi uitkomt. En let bij dit cadeau voor een baby ook op de kleur. Of wil je bijvoorbeeld een leuke print in het ontwerp? Er is van alles mogelijk!

Een knuffeltje

Naast de sloffen, is dit ook zo’n schattig baby cadeau: een knuffeltje. Precies, een knuffeltje als zelfgemaakt kraamcadeau. We snappen heus wel dat je misschien geen prachtige teddybeer kunt maken, maar met een beetje improviseren kom je al een heel eind! Ga aan de slag met wol. Of nog makkelijker: maak een knuffel van vilt.

Let ook hier weer op bijvoorbeeld de kleur van het zelfgemaakte kraamcadeau. En voor welk materiaal kies je? En dan ook nog: hoe groot wil je het knuffeltje hebben? Allemaal zaken om over na te denken!

Een zelfgemaakt kraamcadeau geven: tips en voorbeelden

Een naamslinger of lettervlag

Ten slotte is het een leuk idee om een naamslinger of lettervlag te maken, om aan de muur op te kunnen hangen. Dit is ook nog eens een heel eenvoudig kraamcadeau om te maken – je hebt er eigenlijk alleen wat stevig papier, stiften en een touw voor nodig.

Knip leuke vlaggetjes uit, waar je bijvoorbeeld een tekst op schrijft of een tekening op maakt. Je kunt de vlaggetjes ook van hout maken, als je dat mooier vindt dan papier. Vervolgens bevestig je de vlaggetjes aan een stevig stuk touw – en je bent ready. Zelf een kraamcadeau maken hoeft dus helemaal niet zo ingewikkeld te zijn!

Lees ook: Tips om geld te besparen voor je gezin

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply