Business

6x dit zijn de voordelen van werken op een flexwerkplek

Ze groeien nog altijd in populariteit: flexwerkplekken. En dat is niet zo gek, want als zelfstandig ondernemer kan het hartstikke fijn zijn om op zo’n flexibele werkplek te werken. Heb jij er al eens over nagedacht? En wat zijn nu precies de voordelen van zo’n flexibel kantoor? Lees meer in deze blog!

Minder eenzaamheid tijdens je werkdagen

Mis je als zelfstandig ondernemer de aanspraak tijdens je werkdagen? Dat is een bekend probleem! Werken op een flexibel kantoor kan hier zeker verandering in brengen. Zo zitten er immers weer verschillende mensen om je heen tijdens je werkdagen: net als wanneer je op een gewoon kantoor in loondienst zou werken. Dat kan een verademing zijn, zeker als je snel behoefte hebt aan gezelligheid. Het kan er echter wel voor zorgen dat je minder geconcentreerd aan het werk bent, maar dat is dan weer het voordeel aan een flexwerkplek: je bent er vaak maar een paar dagen in de week te vinden. Die andere dagen in je thuiskantoor kun je je misschien weer op het werk toeleggen waar je de meeste concentratie voor nodig hebt.

6x dit zijn de voordelen van werken op een flexwerkplek

Een plek om te netwerken

Waarom flexibel werken? Het flexibele werken staat er ook om bekend dat je zo meer netwerkmogelijkheden opbouwt. En dat is natuurlijk belangrijk als zelfstandig ondernemer! Wie weet is er wel iemand op het kantoor die iemand zoals jou zoekt als freelancer in zijn of haar onderneming – of juist andersom. Ook kun je wellicht via-via aan nieuwe klussen komen, dankzij de ‘collega’s’ op jouw flexwerkplek. Durf dus ook zeker jezelf te laten zien op zo’n plek. Praat en vraag raak.

Leestip: 5x handige tips om succesvol te netwerken

Een laagdrempelige manier van kennis uitwisselen

Niet alleen het netwerken is een voordeel aan een flexibele werkplek, maar dit is ook een plek waar je op een handige manier kennis kunt uitwisselen. Op veel flexibele werkplekken is het gebruikelijk om elkaar regelmatig een handje te helpen. Wie weet kun jij bijvoorbeeld wel iemands logo ontwerpen en helpt je buurman of -vrouw jou in ruil daarvoor met je sociale media! Coworking kan soms erg handig zijn.

Een verstandige financiële keuze

Als zelfstandig ondernemer is thuiswerken meestal de goedkoopste optie. Maar toch is er een financieel voordeel van een flexwerkplek ten opzichte van een fulltime kantoorplek die je huurt: dit scheelt behoorlijk in de kosten! Bij flexwerkplekken betaal je meestal op basis van het aantal dagen dat je er in de week te vinden bent – en als dat er maar één of twee zijn, hoeft dat helemaal niet zo duur te zijn.

Een flexibele kantoorruimte huren voor coworking? Lees de voordelen!

Een plek om klanten te kunnen ontvangen

Ontvang je van tijd tot tijd klanten voor je bedrijf, maar doe je dat liever niet (altijd) in je eigen woning? Dan kan het ook slim zijn om naar flexwerkplekken te kijken: er zijn er namelijk veel te vinden waarbij het ook een optie is om gebruik te maken van een vergaderruimte. Dan kun je je klanten gewoon naar die plek toe laten komen – wel zo makkelijk. Hoef je thuis immers niet eerst de boel te poetsen of op te ruimen!

Leestip: Hoe krijg je meer focus? Belangrijke tips!

Kantoorfaciliteiten die jouw werkdagen verbeteren

Snel internet, goede koffie, misschien wel een kantine waar je een lekkere lunch kunt halen: er zijn verschillende faciliteiten bij een flexibele kantoorruimte die je werkplek nét dat stukje prettiger maken dan wanneer je thuis aan de slag gaat. Fijn om daar gebruik van te kunnen maken!

You Might Also Like