Business

Doorwerken tijdens de vakantie?

De kerstvakantie is nog niet eens zo lang voorbij of de volgende vakantie dient zich alweer bijna aan. Vooruit, het duurt nog zeker zes weken, maar toch. De tijd vliegt voorbij en voor je het weet zijn de kinderen weer een hele week thuis. Voor werkende ouders is dit vaak al lastig, maar werk je ook nog eens vanuit huis dan geeft het een extra uitdaging. De vraagt rijst dan ook ‘werk ik door tijdens de vakantie of “neem” ik ook vrij?’.

Doorwerken terwijl je thuis werkt

Ben je ondernemer en werk je vanuit huis dan is het doorwerken nog niet eens zo moeilijk. Je staat een uur eerder op, werkt ’s avonds terwijl de kinderen in bed liggen of je brengt ze een dagje gezellig naar opa en oma. Heb je echter afspraken of meer werk dan in die paar avonduren past dan zit je met een probleem. Werken terwijl de kinderen thuis zijn is niet onmogelijk, maar wel een extra uitdaging. En de vraag is dan ook of je dat wel wilt.

Mijn eigen ervaring

Zelf vind ik het niet fijn om te werken als de kinderen thuis zijn. Is mijn partner ook thuis dan is het een ander verhaal. Hij kan zich dan namelijk met hen bezighouden terwijl ik op mijn kantoor of boven achter de computer kruip. Heeft mijn partner echter geen vrij dan komt er maar weinig uit mijn handen met de kinderen in huis. Ook niet gek, want zij willen ook aandacht. En alhoewel zij zich ook prima zelf kunnen vermaken, kunnen en willen ze dat niet de hele dag.

Ik geef toe, het gebeurd wel eens dat de kinderen thuis zijn en ik nog even wat wil afronden. Dan zet ik ze meestal achter een knutselwerkje of moeilijke puzzel. En zijn ze eerder klaar dan ik met mijn taak mogen ze soms ook wel eens een filmpje kijken. Niets mis mee voor een keer, maar het moet geen gewoonte worden.

Ik werk dus doorgaans wel door in een vakantie, of we moeten echt op vakantie gaan. Dan blijft mijn laptop negen van de tien keer gewoon dicht.

Hoe doe jij dat in vakanties? Werk je door of houd je zelf ook vakantie?

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply