Interior

Een klein maar fijn tweepersoonsbed

Een klein maar fijn tweepersoonsbed

Wil je in een slaapkamer een tweepersoonsbed neerzetten? Maar is de kamer niet heel groot of wil je niet dat het bed gelijk heel veel ruimte in beslag neemt? Voor bijvoorbeeld een tienerkamer of logeerkamer is een bed van 140 bij 200 centimeter ideaal. Dit is qua breedte het kleinste formaat tweepersoonsbed. Je kunt er prima met twee personen in slapen, zonder dat gelijk een groot gedeelte van de slaapkamer in beslag wordt genomen door het bed. Meer weten of dit kleine type queen-size – of Franse – bedden? Hieronder lees je er alles over. 

Waarom kiezen voor een bed van 140 bij 200 centimeter?

Een bed in een logeerkamer wordt bij de meeste mensen maar zelden gebruikt. Dan is het niet heel handig om daar een gigantisch bed te hebben staan. Zeker niet als het een multifunctionele kamer is die bijvoorbeeld tevens de functie van was- of speelkamer heeft. Ook tieners en wat kleiner gebouwde volwassenen hebben geen heel groot tweepersoonsbed nodig om goed te kunnen slapen. In al deze gevallen is een bed met een matras van 140 bij 200 centimeter een prima keuze. Vroeger was dit eigenlijk de standaardmaat voor een tweepersoonsbed, maar tegenwoordig is het de meest compacte afmeting. Wordt het bed gebruikt door twee personen? Dan liggen deze lekker knus tegen elkaar aan. Hier komt de bijnaam Frans bed ook vandaan, dit verwijst naar het romantische Frankrijk.

Ruime keuze in matrassen van 140 bij 200

Ruime keuze in matrassen van 140 bij 200

Net zoals dat voor een groter matras geldt, kun je een matras van 140 bij 200 centimeter in allerlei uitvoeringen kopen. Want hoewel een te klein bed ervoor kan zorgen dat je niet goed slaapt, is de matras hierbij net zo bepalend. De meeste matrassen zijn tegenwoordig voorzien van binnenvering of pocketveren. Deze hebben als voordelen dat ze goede ondersteuning bieden aan het lichaam en goed ventileren. De keuze voor een bepaalde matras hangt onder andere af van het gewicht, de gewenste hardheid en de gevoelstemperatuur van degene die erop gaat slapen.

Voor een tiener of een logeerbed wordt voor gekozen voor een wat dunner matras. Deze zijn geschikt voor mensen met een wat lager lichaamsgewicht –tot 80 á 90 kilo – en vaak aantrekkelijk geprijsd. Is de persoon die op de matras moet slapen wat zwaarder of ben je op zoek naar een matras met een nog beter ligcomfort? Dan wordt vaak gekozen voor een wat dikker matras, dat vaak ook een dikkere afwerkingslaag met koud- of traagschuim heeft of een aparte winter- en zomerzijde. In deze prijscategorie is er vaak ook meer keuze als het aankomt op de tijk, die dan bijvoorbeeld van bamboe of wol gemaakt kan zijn.

Zoals je leest is er keuze genoeg. Laat je daarom goed adviseren als je op zoek gaat naar een bed en een nieuwe matras, en vraag of de mogelijkheid bestaat een matras een tijdje te testen.

You Might Also Like