Interior

Een kleine badkamer inrichten? Dat doe je zo!

Een kleine badkamer inrichten Dat doe je zo!

Heb jij niet zo’n grote badkamer en wil je deze graag goed gaan inrichten? Daar moet je natuurlijk goed over nadenken. Als je een kleine badkamer hebt, wil je er tenslotte wel het meeste uithalen. Maar hoe maak je nou eigenlijk optimaal gebruik van een kleine badkamer? Dit hoeft geen probleem te zijn. Wij zetten wat handige tips voor je op een rijtje, dus lees snel verder!

Maak belangrijke keuzes

Voordat je begint met het inrichten van jouw kleine badkamer, is het belangrijk om na te denken over wat er echt niet kan ontbreken in jouw badkamer. Als je een kleine badkamer hebt, is het namelijk niet handig om deze ruimte helemaal vol in te richten. Als je dit wel doet, kan het er namelijk heel krap gaan uitzien. Begin bij het nadenken over de basismeubels als bijvoorbeeld een bad, douche en toilet. Zodra je hierover een keuze hebt gemaakt, kun je kijken hoeveel ruimte er nog over is voor andere badkamermeubels.

Lichte kleuren gebruiken

Lichte kleuren gebruiken

Wat ook een belangrijke tip is die je in je achterhoofd kunt houden bij het inrichten van een kleine badkamer, is het gebruiken van lichte kleuren.Waarom? Omdat lichte kleuren de ruimte groter doen laten lijken. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld donkere kleuren, waarbij de ruimte juist kleiner lijkt. Hoe je lichte kleuren kunt laten terugkomen in jouw kleine badkamer? Bijvoorbeeld in de vloer en de wanden, maar ook zeker in badkamermeubels. Hoe meer je gebruik maakt van lichte kleuren, hoe ruimer de badkamer zal lijken.

Grote tegels gebruiken

Wat ook een handige tip is om een kleine badkamer goed in te richten, is om grote tegels te gebruiken. Waarom? Omdat grote tegels ervoor zorgen dat de badkamer er ruimer uit gaat zien. Dit komt omdat grote tegels vaak een wat rustigere uitstraling creëren. Voor zowel wand- als vloertegels kan het daarom handig zijn om te kiezen voor wat grotere tegels in plaats van kleine tegels. Kleine tegels kunnen ervoor zorgen dat jouw badkamer er druk komt uit te zien, waardoor het ook direct kleiner lijkt.

Plaats een grote spiegel

Niet alleen functioneel, maar ook nog eens handig om jouw badkamer groter te laten lijken: een grote spiegel. Het kan verstandig zijn om een grote spiegel in jouw badkamer te plaatsen, want op deze manier lijkt de ruimte direct een stukje groter. Hoe groter de spiegel, hoe meer ruimtelijk jouw badkamer wordt!

Kies voor hangende objecten

Wat je ook zou kunnen doen om jouw badkamer groter te laten lijken, is kiezen voor hangende objecten. Hangende objecten lijken minder ruimte in te nemen dan badmeubels die op de grond staan. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor kastjes aan de muur.

Als jij plannen hebt om jouw kleine badkamer in te richten, kun je deze tips zeker gaan gebruiken. Hiermee kun je er namelijk voor zorgen dat jouw kleine badkamer er ruimtelijker uit gaat zien, waardoor het niet eens meer zo opvalt dat jij een wat kleinere badkamer hebt!

You Might Also Like