Business Lifestyle Mama

Een mom blog beginnen: zo pak je het aan!

Een blog starten: hoe pak je dat eigenlijk aan? Goed nieuws: als je er al achter bent wat voor soort blog je wilt beginnen, in dit geval een mama blog, ben je al een eind op weg. Maar er komt natuurlijk nog veel meer bij kijken. Lees onze tips!

Gewoon doen!

Het klinkt misschien als een inkoppertje, maar toch vinden we het belangrijk om het te benoemen. Je moet gewoon beginnen! Zeker als je er al een langere tijd over droomt: wie of wat houdt je eigenlijk tegen? Het is jouw droom en daar mag jij voor gaan. Al heb je het in ieder geval maar geprobeerd!

Houd ook in je achterhoofd: alle bloggers en influencers die nu heel groot zijn, zijn ook bij nul begonnen. Iedereen heeft dus ooit in jouw schoenen gestaan. Misschien dat dit idee je net dat stukje motivatie geeft dat je zoekt. Let’s go! En vergeet niet plezier te maken – bloggen is leuk.

Een mom blog beginnen: tips en tricks

Bepaal wat jouw publiek is

Het is verstandig om meteen strategisch na te denken bij het starten van een mom blog. Zo heb je namelijk de grootste kans op meer publiek – wat natuurlijk wel zo tof is. Je wilt immers dat zoveel mogelijk mensen jouw mama blog ontdekken! Maar daarbij is het wel belangrijk om in het achterhoofd te houden dat je het liefst alleen de mensen bereikt die ook echt iets aan jouw blog voor ouders hebben.

Bepaal bij een mama blog beginnen dus: wat is jouw doelgroep? Dat zijn allereerst natuurlijk moeders – logisch. Maar dit is nog zo’n brede groep, dat kun je een stuk specifieker maken! Dat kan met van alles te maken hebben: de onderwerpen, de prijsklassen van producten waar je over schrijft, of je blogt over jongens of meisjes, enzovoorts. Wil je het echt goed aanpakken met een blog beginnen? Doe dan vooraf doelgroeponderzoek, door bijvoorbeeld enquêtes op te stellen. Lekker profi!

Leestip: Hoe krijg je meer focus? Belangrijke tips!

Bedenk onderwerpen en artikelen

Niet alleen je doelgroep bepalen is belangrijk, ook de precieze insteek van je blog moet bekend zijn. Je kunt je blog over kinderen algemeen houden: dat lijkt vaak de veiligste optie. Maar zo ben je een stuk minder uniek! Denk er eens goed over na: is er een interessante niche te bedenken? Van een blog over speelgoed tot een blog over gezondheid van kids – alles is mogelijk bij beginnen met bloggen.

En vergeet ook niet om dit meteen duidelijk te maken aan je potentiële nieuwe publiek – zeker als je een niche blogger bent. Want het kan dan misschien wel heel helder zijn in jouw hoofd, je lezers moeten het ook meteen vangen! Kies bijvoorbeeld een slimme ondertitel, waarin je dit laat zien. Of laat de thema’s terugkomen in je logo. En ook op social media moet je jezelf laten horen! Denk aan Instagram, Facebook en YouTube. Kanalen die essentieel zijn als blogger.

Mama blogger worden? Lees onze tips over een blog beginnen

Zorg dat je site goed in elkaar steekt: van SEO tot vormgeving

Vandaag de dag zijn er behoorlijk wat eisen aan een goede website. Hoewel je ‘m in de basis natuurlijk zeker zelf kunt maken via bijvoorbeeld WordPress (dat is zelfs hartstikke leuk!), is het ook goed om de hulp van experts in te schakelen. Zeker als je hier weinig ervaring in hebt. Of duik bijvoorbeeld in YouTube-tutorials over tips voor websites – er zijn er een heleboel te vinden.

Zaken om rekening mee te houden bij mom blogs? Denk aan de SEO die in orde moet zijn: je wilt natuurlijk wel dat jouw doelgroep je goed kan vinden online! Die zichtbaarheid is van groot belang. Maar ook moet de vormgeving van je site er goed uitzien. Op verschillende apparaten: laptop, tablet en telefoon. Je doet er dus goed aan om dit eerst uitgebreid te onderzoeken. Om er zeker van te zijn dat veel mensen plezier gaan beleven aan jouw toffe mom blog!

Leestip: Tips voor het inrichten van een klein thuiskantoor

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply