Business

Een patchkast voor het zakelijke netwerk

Een patchkast voor het zakelijke netwerk

Binnen een bedrijf is een gedegen organisatie van het bedrijfsnetwerk onontbeerlijk. De plek waar een grote hoeveelheid netwerkkabels en alle netwerkbenodigdheden bij elkaar komen dient veilig, overzichtelijk en gestructureerd te zijn. Om dit te realiseren is een patchkast dé oplossing.

Hoe kiest u de juiste patchkast?

Een patchkast kennen we ook wel onder de naam serverkast. In praktijk zijn het beide dezelfde producten; een kast waarin alle netwerkapparatuur en bekabeling netjes geordend kan worden.

Een patchkast moet stabiel zijn en solide, maar vooral ook voldoen aan de specifieke voorkeuren van uw bedrijf of organisatie.

Waar dient u rekening mee te houden als u wilt overgaan tot het aanschaffen van een patchkast? Wellicht ziet u door de bomen het bos niet meer, er zijn enorm veel varianten in omloop en het online aanbod in patchkasten is groot. Als u onderstaande punten duidelijk heeft voor uzelf, zal het eenvoudiger zijn een keuze te maken in het zeer ruime aanbod.

  • Uit hoeveel Units moet de patchkast bestaan? (Hoogte);
  • Welke afmeting moet de patchkast hebben qua breedte en diepte?;
  • Kiest u voor een glazen of een geperforeerde deur?;

En daarnaast dan uiteraard nog de keuze qua kleur en het eventuele toevoegen van patchkast accessoires.

Hoe kiest u de juiste patchkast

Aantal Units van de patchkast.

Door middel van het aantal Units bepaal je de hoogte van een patchkast. Deze hoogte wordt namelijk standaard aangegeven in U’s. (1U=4,445 cm) Omdat deze maatvoering ook gehanteerd wordt bij de netwerkapparatuur is het vrij eenvoudig na te gaan van hoeveel units de patchkast moet zijn voorzien.

Welke afmeting moet de patchkast hebben?

Afhankelijk van de ruimte waarin de patchkast komt te staan bepaal je hoe breed en diep deze mag zijn. Een standaard patchkast is 600 millimeter breed. Echter zijn er ook varianten met een breedte van 800 millimeter. Hierbij is er extra ruimte links en rechts naast de 19 inch profielen. Wat diepte betreft is het belangrijk dat u uitgaat van de grootste/diepste accessoire die geplaatst gaat worden in de patchkast en daar 100 millimeter bij op telt.

Een glazen of geperforeerde deur?

Een patchkast dient bestand te zijn tegen oververhitting. Dit is omdat de netwerkapparatuur erg veel warmte kan produceren. Zeker als er een behoorlijke hoeveelheid gehuisvest wordt in de patchkast. Met een geperforeerde deur voorkomt u deze opeenstapeling van warmte. Echter zijn de netwerkapparaten dan wel hoorbaar. Mocht u prijs stellen op een ‘stillere’ kast, dan zijn glazen deuren een goed alternatief. Gebruik deze wél in combinatie met ventilatoren.

Online bestellen

Bestel uw patchkast online! Nu u weet weer u rekening mee moet houden is het kiezen van de juiste patchkast, een fluitje van een cent. En komt u er niet uit, laat u dan informeren door onze klantenservice.

You Might Also Like