Business

Fulltime ondernemen met een gezin, kan het echt?

Fulltime ondernemen met een gezin, kan het echt?

Voor vele moeders / ondernemers klinkt het waarschijnlijk erg ongeloofwaardig, maar het kan echt! In ieder geval lukt het mij wel! Met twee dochters van 3 en 1 jaar lukt het mij om toch ruim 40 uur per week te werken, terwijl mijn man ook fulltime werkt en ik maar 1 dag oppas heb voor de meisjes.

Hoe dan?

Ik heb het geluk dat ik 2 hele lieve en makkelijke kinderen heb, dat heb ik onder andere te danken aan het regelmaat wat we vanaf de geboorte van Lizzie er al in houden. Ze slapen bijvoorbeeld op vaste tijden, vooral toen ze onder de 6 maanden waren hield ik mij erg vast aan de rust, regelmaat en reinheid fase.

Lizzie is nu 3 en slaapt s’middags nog 1 uurtje, Zoë is 1 en slaapt s’morgens nog 1 uurtje en s’middags nog 2 uurtjes, dat zijn al 3 uurtjes die ik ongestoord kan werken. Het uur dat Zoë s’morgens slaapt, doe Lizzie even wat voor zichzelf of ze zit op de peuterspeelzaal. Rond 15.30 is mijn man thuis en werk ik of beneden of wanneer ik een concentratie project heb ga ik boven werken tot het eten klaar is, zo werk ik nog eens 2 1/2 uur extra.Dat zijn dan al 5 1/2 uur, verder werk ik 5 avonden in de week door van 19.00 tot 23.00 of soms in de periode dat ik moet factureren en rapporteren word het ook wel eens 03.00, maar dan heb ik het geluk dat de meisjes 9 van de 10 keer doorslapen tot 08.30.

In het weekend probeer ik niet te werken en er voor 100% voor de meisjes te zijn, maar soms als ze slapen wil ik wel eens even achter de iMac kruipen :), dat krijg je als je van je hobby je werk hebt gemaakt. Gemiddeld werk ik dus 10 uur per dag.

Op vrijdag breng ik Lizzie s’morgens naar de peuterspeelzaal en breng ik Zoë bij oma, dan kan ik de hele dag on-onderbroken doorwerken.

Hoe reageren de kinderen erop

Omdat ik dus zoveel mogelijk probeer te werken als de meisjes slapen of als mijn man thuis is, komen ze niets te kort. Natuurlijk gebeurd het wel eens dat ik een aantal uurtjes werk terwijl ze erbij zijn, maar dat gebeurd niet dagelijks. Toen Lizzie nog wat kleiner was en Zoë er nog niet was, nam ik Lizzie soms op schoot of in de kinderstoel naast mij. Ik heb gewoon het voordeel dat ik altijd bij mijn kinderen ben en ook kan werken.

Wat ik soms wel mis is collega’s, maar in de toekomst wil ik vaker naar meetings gaan, cursussen, workshops en seminars bijwonen. Maar het kan dus echt fulltime ondernemen en mama zijn.You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply