Lifestyle

Geen ochtendmens? Zó kun je je dag toch goed beginnen!

Geen ochtendmens? Zó kun je je dag toch goed beginnen!

De een heeft er nu eenmaal meer moeite mee dan de ander: vroeg opstaan. Merk je dat je dit lastig vindt, omdat je echt geen ochtendmens bent? We geven het direct toe: dit kan voor jou absoluut een uitdaging zijn. Toch zijn er handige tips die je kunt toepassen, voor een goed begin van de dag!

De dag goed beginnen: momentje van rust

Wat we ’s ochtends vroeg met name missen? Een momentje van rust! We moeten direct haasten en racen – en dat maakt die ochtend zo vervelend. Het kan helpen om ook een momentje van rust in te lassen. Al is het maar kort: vijf minuten tot een kwartiertje. Lees in alle rust een artikel in de krant, drink in stilte (zonder telefoon!) je kop koffie of doe een korte vorm van meditatie of yoga. Dit zorgt meteen voor een goed humeur in de ochtend!

Dag opstarten: niet direct in de werkmodus

Is het eerste wat je ’s ochtends doet het openen van je mailbox, op je telefoon terwijl je nog in bed ligt? Dit kun je maar beter niet doen. Op die manier activeer je meteen je werkmodus en ontstaat er een groot gevoel van stress. Die mailbox kan heus nog wel even wachten! Minder stress in de ochtend is immers wat we willen.

Geen ochtendmens: ontspannen wakker worden

Zit het probleem bij jou niet zozeer in het verloop van de vroege ochtend, maar meer bij het wakker worden? Ook daar is iets aan te doen. Als je moeite hebt met wakker worden, is het misschien een aanrader om minder verduisterende gordijnen in de slaapkamer te hebben hangen. Als er al wat daglicht binnenkomt, komt je lichaam sneller uit de nachtmodus. Ook een wekker met een lichtgevende modus kan je hierbij helpen. Denk aan een wake up light, waarbij er al ver voordat je wekker afgaat licht wordt afgegeven en er optioneel natuurgeluiden worden afgespeeld, zodat je in alle rust stukje bij beetje wakker wordt. Zo ben je al in een wat actievere staat als de wekker gaat, en hoef je niet meer wakker te schrikken.

Goed begin van de dag: voorbereidingen voor de ochtend

Een goed begin van de dag kan ook betekenen dat je zo min mogelijk hoeft na te denken ’s ochtends. Als je merkt dat je ’s ochtends gewoon wat tijd nodig hebt om op gang te komen, kun je maar beter ’s avonds alvast de nodige voorbereidingen treffen. Zorg dat je je outfit alvast klaarlegt, pak je tas in en bereid reeds je ontbijt en je lunch om mee te nemen naar werk. Daar hoef je je ’s ochtends allemaal geen zorgen om te maken – zo kan de dag goed beginnen!

Verder lezen: 7 tips voor een gestructureerde ochtendroutine voor je hele gezin

You Might Also Like