Business

Geld verdienen met bloggen?

Geld verdienen met bloggen?

Dat klinkt vrij gek, want als je net start met bloggen kun je niet meteen geld gaan verdienen. Pas wanneer jouw blog autoriteit heeft en minimaal 1k unieke bezoekers per maand, kun je gaan spreken over geld verdienen met bloggen. Hoe je dit bereikt, leg ik je uit in dit artikel.

1. Doelstelling
Voor je start met bloggen, moet je jezelf afvragen waarom je zo graag wilt bloggen. Doe je het voor jezelf (als uitlaatklep), of wil je graag anderen inspireren? In mijn geval gelden beide regels. Daarnaast is het ook belangrijk om een onderwerp te hebben, wil je over van alles en nog wat bloggen? Dan val jij waarschijnlijk in de categorie Lifestyle blogger. Zelf blog ik over ondernemen en het moederschap.

2. Notes
Iedere blogger heeft wel eens een inspiratiedipje, ook ik heb daar wel eens last van. Maar wat ik zelf altijd doe is notities maken op mijn iPhone, als ik dan op mijn Facebook tijdlijn scroll kom ik altijd leuke onderwerpen tegen waar ik zelf ook over wil bloggen. Het is een tip die vrij cliché is, maar het werkt gewoon enorm fijn als je even geen inspiratie hebt en je nog wat onderwerpen in je notities hebt staan. Want structureel content maken voor blog is zeker in de opstartfase cruciaal.

3. PR bureau’s
Als je net start, zul je niet meteen worden aangesloten bij diverse PR bureau’s. Ook ik ben aangesloten bij circa 3 PR bureau’s, maar ik heb geen haast. De PR bureau’s met de minste eisen zijn:
1. Hulc.nl
2. Linkpizza
3. BlogBrains
Het is al vaker voorgekomen op mijn blog, maar als je gaat bloggen puur om geld te verdienen, dan kun je bij voorbaat al stoppen. Want dat werkt alleen maar averechts, er zit dan weinig passie in een artikel en ook bedrijven zullen dat opmerken. Ongeacht het onderwerp, je moet met passie bloggen, ook dan zul je zien dat het bezoekersaantal zal stijgen. Ik heb zelf recent een Facebook groep gemaakt, waarin bedrijven en influencers een samenwerking kunnen aangaan. Je kunt jezelf voorstellen en bedrijven kunnen via die manier contact met jou opnemen. Klik hier voor de Facebook groep.

4. Traffic
Een vraag die veel bloggers zichzelf stellen, hoe kom ik aan traffic. Om te beginnen moet je bloggen over iets waar een ander wat aan heeft, als je bijvoorbeeld een x aantal tips weggeeft dan wordt dat sneller gelezen. Overigens ziet Google een artikel waarin tips worden weggegeven ook als waardevol, win-win dus. Daarnaast kun je je op Facebook ook aanmelden voor 20+ Facebook groepen waarin je jouw blogs kunt promoten, iedere groep heeft zijn eigen regels, lees deze dus wel even goed door.

Tot slot: kies ook een pakkende domeinnaam die meteen vertelt waar je blog over gaat. Ga voor een premium WordPress template, als je het goed wilt aanpakken. Natuurlijk kun je ook starten met alles dat gratis is, maar verwacht dan niet dat je meteen honderden euro’s per maand gaat verdienen. Heb je hulp nodig? Meld je dan alvast aan voor mijn online programma “Je eigen succesvolle blog in 12 weken”, het programma is nog niet online. Maar wanneer je je nu aanmeldt betaal je voor het programma geen €79,- maar €49,- KLIK HIER OM JE AAN TE MELDEN VOOR HET ONLINE PROGRAMMANaar verwachting komt het programma 1 December online, indien deze datum afwijkt wordt je hiervan op de hoogte gesteld.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply