Lifestyle Mama

7 tips voor gezonde ontbijtjes voor jou én je hele gezin!

7 tips voor gezonde ontbijtjes voor jou én je hele gezin!

Haast, haast, haast – het is vaak racen ’s ochtends om op tijd aan de dag te kunnen beginnen. Zeker als je een gezin hebt! Het gevolg? Je eet een ongezond ontbijt of zelfs geen ontbijt. Dat kan anders! Een goed en gezond ontbijt is een belangrijk onderdeel van je dag. We delen onze tips voor gezonde ontbijtjes voor jou én je hele gezin!

Gezond ontbijten met yoghurt en fruit

We beginnen met een hele simpele manier van gezond ontbijten: maak yoghurt met fruit klaar! Dit staat echt in een handomdraai op tafel – eigenlijk heb je geen excuus om dit niet te kunnen maken. Je kunt zelfs fruitstukjes kopen die al gesneden zijn. Of snij ’s avonds van tevoren alvast het fruit en bewaar het in de koelkast. Dan hoef je het ’s ochtends alleen nog maar in de bakjes te doen!

Gezonde ontbijtgranen

Je kunt bij dat bakje yoghurt ook gezonde ontbijtgranen stoppen, om er nog net wat meer energie uit te kunnen halen. Zeker voor kinderen kan dat belangrijk zijn: zij hebben de hele dag door energie nodig – alleen yoghurt met wat fruit is niet altijd voldoende. Let erop dat je gezonde ontbijtgranen uitkiest, die weinig suikers bevatten maar juist veel vezels. Een handje noten toevoegen is ook slim. In sommige ontbijtgranen zitten standaard al noten verwerkt!

7 tips voor gezonde ontbijtjes voor jou én je hele gezin!

Ontbijt gezond met een ei

Een ei in de ochtend? Zeker weten! Dit geeft juist een gezonde boost aan je dag. Eiwitten dragen bij aan een verzadigd gevoel waar je je ochtend goed mee doorkomt. En wat ook zo handig is? Een eitje is zo gemaakt! Je kunt ‘m koken of bakken: afwisselen mag.

Lees ook! Minder stress in de ochtend? 6 handige tips!

Gezond ontbijten met brood

Wat is een gezond ontbijt? Er wordt wel genoemd dat je ’s ochtends geen brood moet eten. Bij bepaalde diëten is dat inderdaad het geval, maar in principe is er niks mis met brood in de ochtend. Zeker voor kinderen, die veel energie verbruiken door de dag heen: brood is voor kids daarom vaak juist goed. Probeer natuurlijk wel witbrood te vermijden en kies voor volkoren brood! Volkoren crackers kunnen ook.

Ontbijt gezond met het juiste broodbeleg

Wat smeer je op je brood voor een gezond ontbijt? Daar moet je natuurlijk ook bij stilstaan! Je kunt immers wel volkoren brood eten, maar als je altijd een dikke laag chocoladepasta op smeert, is het alsnog niet zo gezond. Kies liever voor een lichte spread. Of een eitje, zoals we hierboven al noemden. Meer trek in de ochtend? Denk dan aan avocado toast, met gezonde vetten om er echt tegenaan te kunnen die dag!

7 tips voor gezonde ontbijtjes voor jou én je hele gezin!

Gezond ontbijt met havermout

Toch liever een gezond ontbijt zonder brood? Je kunt ook voor een old school ontbijtje kiezen, met havermout! Vroeger was dit een heel gebruikelijke manier van ontbijten, en ook vandaag de dag zijn er zeker nog veel liefhebbers te vinden. Met wat melk of water warm je havermout op in een pannetje of magnetron. Meer smaak nodig? Gooi er wat kaneel of appelschijfjes bij.

Tips voor ontbijt: wat moet je niet doen?

We vatten ten slotte nog even voor je samen wat je beter niet kunt doen. Als je gezond wilt ontbijten, is het belangrijk om ingrediënten met veel suiker te vermijden. Laat witbrood, zoet broodbeleg, vruchtenstap en kant-en-klare repen staan. Kies liever voor vezels en eiwitten, die maken dat je langer vol zit – hierboven vind je onze tips voor lekkere ontbijtjes voor het hele gezin. Klaar om de dag goed te beginnen?

Verder lezen? 5x handige tips voor meal preppen voor het hele gezin

You Might Also Like