Lifestyle Mama

7 gezonde tussendoortjes voor jou én je kids

We houden er allemaal wel van: lekker snoepen. Maar dit kun je natuurlijk maar beter met mate doen – dat geldt voor zowel jou als voor je kids. Ook een idee: kies voor gezonde tussendoortjes! Er is veel lekkers om uit te kiezen: ontdek onze tips!

Frozen yoghurt als gezonde snack

Hebben jij en je kids zin in ijs? Dat is natuurlijk niet altijd even gezond – zeker als het om een roomijs craving gaat. Gelukkig is er een ideale oplossing: frozen yoghurt als gezond tussendoortje! Hoewel dit van een ijskraam nog altijd niet even gezond is, is dat het wel als je het zelf thuis maakt. Het is namelijk heel simpel: stop yoghurt in een plat plastic bakje, leg het een paar uur in de vriezer en breek er vervolgens kleine stukjes van. Ook een idee: laat de yoghurt bevriezen aan een houten ijsstokje. Eventueel met wat fruit erbij – maak een mix in de blender!

7 gezonde tussendoortjes voor jou én je kids

Watermeloen op een stokje

Nog zo’n ideale gezonde snack in de vorm van ijs: watermeloen op een stokje! Makkelijke tussendoortjes zijn dit ook nog eens – je hoeft alleen maar de watermeloen in driehoekige stukjes te snijden, een ijsstokje door de schil te prikken en ‘m even koud te laten worden in de vriezer. Dat hoeft niet te lang: er moet natuurlijk nog in kunnen worden gebeten. Zo heb je in een handomdraai een heerlijke caloriearme snack.

Leestip: Kind jarig en uitdelen op school? 6 tips voor lekkernijen!

Chips gemaakt van fruit en groenten

Zin in chips? Die kun je ook maken als lekkere gezonde snacks! We geven toe: chips van fruit of groenten smaken niet helemaal hetzelfde als de aardappelvariant. Maar het is een stuk gezonder – én alsnog hartstikke lekker. Snijd bijvoorbeeld een appel, zoete aardappel of wortel in dunne plakjes en stop het in de oven tot het knapperig is. Smullen maar!

Maak iets leuks van fruit en groenten eten

Nog een tip voor gezonde tussendoortjes in de vorm van fruit en groenten – dat is nu eenmaal altijd een goede keuze. Kinderen hebben vaak een negatief beeld aan fruit en groenten gekoppeld, terwijl ze het eigenlijk prima lusten. Maak daarom iets leuks van het eten ervan – en het gaat er zo in als gezonde snacks voor een kind! Snijd er bijvoorbeeld leuke vormpjes van. Of juist lange sprieten, die je in een kleurrijk bakje stopt. Gebruik appel, banaan, paprika, bleekselderij, wortel, radijs en komkommer. Om maar wat te noemen!

Een warm appeltje

Gezonde zoete snacks? Ook daarbij denken we weer aan een appel. Dit is namelijk héérlijk als gezond tussendoortje in de koude maanden van het jaar: een appeltje dat even is opgewarmd in de oven. Snijd er stukjes van en strooi er wat kaneel overheen. Dat smaakt ineens heel anders dan gewoon een ‘saaie’ appel uit het vuistje!

Gezonde snacks voor het hele gezin? We delen onze tips!

Een rijstwafel met guacemole

Het is misschien niet gezond om dit elke dag als gezonde snacks te eten omdat er best wat calorieën inzitten, maar van tijd tot tijd kan het zeker geen kwaad: maak zelf guacemole! Ja, avocado is calorierijk, maar de vetten die erin zitten zijn wel goede vetten. En wat smaakt het toch heerlijk, zo’n dipje! Op een rijstwafel bijvoorbeeld. Echt een rijke smaak – perfect als gezonde vullende snacks.

Een soepstengel als gezond tussendoortje

Heb je echt geen tijd maar toch zin in een snelle, gezonde snack? Zorg dan dat je altijd soepstengels in huis hebt. Daarmee bedoelen we de meest basic variant die er is – gewoon een knapperig stokje om aan te knabbelen. Stop ‘m kort in de oven voor een net wat betere smaak. Genieten maar van een lekker tussendoortje!

Lees ook: Zo help je je kinderen met hun huiswerk

You Might Also Like