Business

Goud- en zilverprijzen dit jaar sterk gestegen

Goud- en zilverprijzen dit jaar sterk gestegen

Ondernemende vrouwen zijn altijd op zoek naar interessante investeringsopties. De afgelopen jaren was vooral investeren in aandelen en vastgoed erg populair. Dit is vaak het geval in economisch voorspoedige tijden, omdat deze investeringen dan een goed rendement opleveren. Dit jaar begon echter onrustig door geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten. Daarnaast heeft de wereldwijde coronapandemie gezorgd voor grote economische onzekerheid. Veel aandelenbeurzen kenden in het eerste kwartaal dit jaar een van de grootste crashes ooit. Mede door deze fluctuaties is er vanaf die tijd weer een run op edelmetalen zoals goud en zilver geweest. Is het nu tijd om zilver of gouden munten te verkopen?

Stijging prijzen goud en zilver

Mensen met een eigen onderneming staan erom bekend dat ze niet alleen maar onmogelijkheden zien, maar juist letten op kansen. Houd jij ook altijd in de gaten wanneer het een goed moment kan zijn om ergens in te investeren? Als je na het instorten van de aandelenbeurzen begin dit jaar al had zien aankomen dat de prijzen van edelmetalen zouden gaan stijgen, had je een goed voorgevoel. De goudprijs ligt momenteel ruim tien procent hoger dan begin maart. Eerder dit jaar is er zelfs sprake geweest van een stijging van bijna 25 procent. De prijs van zilver heeft dit jaar zelfs nog een grotere stijging laten zien. Ten opzichte van half maart ligt de prijs nu half december ongeveer zestig procent hoger. Een paar maanden geleden was er zelfs een verdubbeling van de prijs ten opzicht van maart.

Waar en hoe zilver of gouden munten verkopen?

Waar en hoe zilver of gouden munten verkopen

Mocht je gouden of zilveren baren of munten hebben gekocht toen de prijzen hiervan later waren, dan zou het nu dus interessant kunnen zijn deze te verkopen. Maar zilver verkopen, waar doe je dat? Waarschijnlijk heb je dit online gekocht. De verkoop regel je daar weer net zo gemakkelijk. Vaak kun je via een website een verkooporder aanmaken en daarbij de gewenste afwikkelingsmethoden kiezen. Zo is het mogelijk om een afspraak te maken om de baren of munten zelf ergens in te komen leveren, of deze verzekerd te laten verzenden. En net zoals dat geldt voor zilver, kun je ook gemakkelijke bijvoorbeeld gouden munten online verkopen.

Nu de beste tijd om goud en zilver te verkopen?

Hoeveel onderzoek je er ook naar doet, investeren draagt altijd een bepaald risico met zich mee. Feit is wel dat door het huidige economische beleid spaarrentes erg laag zijn, en veel mensen op zoek zijn naar investeringen die een beter rendement opleveren. Of de prijzen van goud en zilver nog heel veel verder zullen stijgen? Dat is lastig te zeggen, maar het is in ieder geval duidelijk dat het dit jaar tot nu toe een goede investering is gebleken.

You Might Also Like