Business

Groeien met zoekmachineoptimalisatie

Om je bedrijf online op de kaart te zetten, heb je een website gemaakt of laten maken door een expert. Natuurlijk wil je dat zo veel mogelijk potentiële klanten en andere geïnteresseerden op jouw website terecht komen. Dit kun je bereiken door actief aan de slag te gaan met zoekmachineoptimalisatie. In dit artikel lees je hier meer over.

Wat is zoekmachineoptimalisatie?

Zoekmachineoptimalisatie wordt ook wel Search Engine Optimization of SEO genoemd. Houd je je bezig met zoekmachineoptimalisatie, dan probeer je zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van Google te komen met jouw website. Dit doe je door je site op bepaalde vlakken aan te passen. Je verdiept je in de regels die Google hanteert bij het indexeren van websites en past je website zo aan, dat deze aan de regels van Google voldoet. Het gevolg? Met een beetje geluk, staat jouw website op de eerste pagina van Google.

Groeien met zoekmachineoptimalisatie

Je kunt je bedrijf flink laten groeien met zoekmachineoptimalisatie. Als jouw website hoog in de resultaten staat, komen er namelijk veel meer bezoekers op je site. Dit zorgt niet alleen voor naamsbekendheid, maar ook voor extra omzet en dus voor extra winst. Meer bezoekers betekent namelijk meer bestellingen en meer bestellingen betekent meer geld.

3 SEO tips voor beginners

Wil jij actief starten met zoekmachineoptimalisatie, om jouw bedrijf te laten groeien? Dan geven wij je graag drie SEO tips voor beginners.

Tip 1: geef iedere pagina van je website een metatitle en een metadescription. Een metatitle is de titel die jouw pagina krijgt in Google en een metadescription is de beschrijving die je eronder vindt.

Tip 2: verwerk bepaalde zoekwoorden in je teksten. Verkoop je leren tassen? Dan verwerk je zoekwoorden als ‘leren tassen’, ‘damestassen van leer’ en ‘tas van leer’ in je teksten. Op deze manier wordt jouw site beter gevonden op deze woorden.

Tip 3: geef je website een duidelijke indeling. Google houdt namelijk van overzichtelijke en gebruiksvriendelijke websites. Ook websites die goed getoond worden op mobiele devices doen het goed.

Wil jij ook groeien met zoekmachine optimalisatie? Vraag dan vrijblijvend informatie aan via info@lizzmedia.nl

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply