Lifestyle Mama

Heeft jouw kind een griepje te pakken? Dit kun je doen!

Heeft jouw kind een griepje te pakken Dit kun je doen!

Het is natuurlijk hartstikke vervelend als jouw kind zich ineens niet zo lekker meer voelt. Verkouden, keelpijn, hoofdpijn of misselijkheid: het kan allemaal voorkomen bij jouw kind als hij/zij een griepje te pakken heeft. Als moeder is het natuurlijk niet fijn om te zien dat jouw kind zich niet goed voelt. Toch zijn er wel wat kleine dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat jouw kind zich snel beter gaat voelen. Welke dingen dit zijn? Wij zetten het voor je op een rij!

Verwen je kind een beetje extra

Grote kans dat jouw kind als hij/zij een griepje te pakken heeft alleen maar op bed of op de bank ligt en hier niet snel vanaf komt. Dit is tenslotte natuurlijk wat je doet als je wilt uitzieken. Als moeder kan het een goed idee zijn om je kind als hij/zij ziek is een beetje extra te verwennen. Dit kun je op verschillende manieren doen. Denk aan het samen kijken van zijn/haar favoriete film, het kopen van zijn favoriete snacks (mocht je kind hier zin in hebben) of iets anders wat je gevraagd wordt. Zieke kinderen vragen vaak veel aandacht en probeer ze dit dan ook een beetje extra te geven.

Verwen je kind een beetje extra

Eten en drinken

Ook al heeft jouw kind hier misschien weinig zin in als hij/zij ziek is, het is toch heel belangrijk om tijdens een griepje gezond te eten en te drinken. Wanneer jouw kind de juiste dingen eet en drinkt, kan het namelijk zo zijn dat jouw kind sneller weer de oude is. Bij goed eten als je ziek bent kun je denken aan bijvoorbeeld kippensoep, recepten met knoflook, gember en fruit. Dit eten is gezond en goed als jouw kind zich niet goed voelt. Bij drinken kun je denken aan veel water of thee. Probeer te vermijden dat jouw kind frisdrank drinkt, want dit is niet bevorderlijk voor hem/haar als hij ziek is. Zorg ervoor dat jouw kind een flesje water bij de hand heeft en maak zo nu en dan een lekker kopje thee voor hem/haar.

Je kunt ervoor kiezen om een thee cadeau als beterschap te bestellen. De ene thee werkt namelijk beter als je ziek bent dan de andere thee. Als je graag wilt dat jouw kind snel weer opknapt, is het zeker een aanrader om verschillende soorten thee te proberen. Denk bijvoorbeeld aan gemberthee, groene thee of andere verse thee.

Blijf zelf ook rustig

Toekijken naar je kind dat ziek is, is natuurlijk allesbehalve fijn. Het kan er zelfs voor zorgen dat je er zelf enorm mee zit. Probeer echter om altijd zelf rustig te blijven. Het is uiteraard hartstikke vervelend dat jouw kind zich niet goed voelt, maar het hoort er ook een beetje bij. Een griepje komt nu eenmaal wel eens voor. Probeer zelf zo kalm mogelijk te blijven en probeer je kind te helpen waar nodig. Dan is het daarna alleen maar hopen dat je kind snel weer helemaal de oude is.

You Might Also Like