Geen categorie

Een dag uit het leven van een ondernemende moeder

Vaak merk ik dat het leven van een moeder met een eigen bedrijf word onderschat, lekker uitslapen, doen wat je zelf wilt, zelf bepalen wanneer je werkt e.d. voor een deel klopt dit op zich wel, maar er zitten ook nadelen aan het ondernemen en moeder zijn. Wanneer je kind bijvoorbeeld ziek is, moet alles daarvoor wijken, dus ook het werk. Ik neem jullie mee in een reguliere dag.

Hoe ziet een reguliere dag eruit

Ik start zelf de ochtend meestal tussen 5.00 en 5.30 ik ga dan alvast op mijn Macbook vooruit werken, ik krijg er altijd een voldaan gevoel bij als ik dan s’morgens om 7.30 de meisjes wakker maak, voor ik dat doe zorg ik dat er drinken en brood voor ze klaar staat zodat ze gelijk kunnen aanvallen. Om 8.15 vertrekken we naar de peuterspeelzaal, vervolgens blijf ik daar eventjes zodat Zoë ook even kan spelen.

Dan rond 9.00 doe ik samen met Zoë de boodschappen voor de hele week, op zondag maken we de planning voor de hele week zodat we daar verder niet naar om hoeven te kijken. Om 9.45 zijn we dan weer thuis, ik geef Zoë dan nog wat te drinken met een koekje, om 10.00 gaat zij dan naar bed. Ondertussen doe ik wat aan het huishouden of ga ik werken.

Om 11.15 maak ik Zoë weer wakker omdat we dan Lizzie weer van de peuterspeelzaal gaan halen. Rond 11.45 zijn we dan weer thuis, dan spelen we wat en ga ik de tafel dekken zodat we gezellig een broodje kunnen eten met z’n 3en. Tussen 13.30 en 14.00 leg ik Lizzie en Zoë alle 2 op bed voor hun middagslaapje, ze slapen gemiddeld 2 uur per middag.

Ondertussen ga ik aan het werk, sinds kort hebben we thuis ook een soort van kantoor gemaakt. Ik kan niet altijd naar mijn kantoor buitenshuis, dan is het dus wel handig als ik thuis ook een plekje heb waar ik kan werken, maar ik vind het ook fijn om aan de eettafel te werken op de laptop, dan kan ik ondertussen ook wasjes draaien.

Tussen 15.00 en 15.30 is Gerard thuis, dan vertrek ik naar kantoor om daar te gaan werken. Gerard zorgt dan voor de kinderen en maakt het eten, om 18.00 gaan we eten en dan zorg ik ook dat ik thuis ben. Na het eten beginnen we met onze avondroutine, de een in bad en de ander douchen en zo proberen we dat iedere dag om te draaien, daarna drinken we nog wat en gaan ze allebei lekker slapen. Ze gaan allebei tussen 19.00 en 19.30 op bed en worden dan meestal rond 7.30 wakker, er zijn dagen dat ik ze echt om 8.30 wakker moet maken.

Nadat we Lizzie en Zoë op bed hebben gelegd ga ik weer aan het werk, in de winter werk ik s’avonds thuis want dan heb ik niet zoveel zin meer om s’avonds nog de deur uit te moeten. Ik werk dan door tot 22.00 en dan ga ik ook slapen, als Lizzie en Zoë de nacht goed doorhalen dan sta ik rond 5.00 weer op om te gaan werken. Het gemiddeld aantal werkuren ligt bij mij dus op 11 uur per dag, en stiekem ben ik er best wel trots op dat ik dat bereik zonder dat de meisjes er al te veel last van hebben.

Dit is natuurlijk puur een reguliere doordeweekse dag, Lizzie gaat niet iedere dag naar de peuterspeelzaal, op dagen dat zij thuis blijft gaan we, afhankelijk van het weer s’morgens wandelen, of knutselen we samen. En tussendoor gaat het huishouden ook gewoon door.

Op vrijdag zijn ze allebei bij mijn moeder, op die manier kan ik dan de hele dag op kantoor werken, wat wel zo fijn is.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply