Business

Hoe blijf je fit op kantoor?

Wij Nederlanders zijn over het algemeen niet de meest fitte mensen. Dit heeft te maken met te weinig beweging en door ongezonde voeding. Dit zie je vooral bij mensen die het grootste gedeelte van de dag op kantoor doorbrengen. Gelukkig zijn er genoeg dingen die je kunt doen om dit te veranderen. Zodat ook jij gezond en fit bent, zelfs op kantoor.

Voorbereiden van maaltijden

Op kantoor wordt vaak minder gezond gegeten. Er wordt snel iets in de kantine gehaald of er komt iets ongezonds uit de snoepmachine. Dit is ontzettend zonde, want gezond eten kan zo ontzettend lekker zijn. Door je maaltijden thuis al voor te bereiden voorkom je dat je naar iets ongezonds grijpt.

Maak thuis bijvoorbeeld een lekkere wrap gevuld met gerookte zalm of kipfilet. Lekker wat groente erbij en je hebt een heerlijke lunch. Of maak in het weekend een grote pan soep en vries een deel in. Zo kun je elke dag lekker soep mee naar het werk nemen. Een boterham met houmous erbij en wat groenten en je maaltijd is compleet.

Vergeet ook niet te denken aan snacks. Want met alleen een lunch heb je nog steeds kans op het grijpen naar die lekkere cupcakes van je collega. Neem bijvoorbeeld snoeptomaatjes mee, een bakje met ongebrande noten of een gekookt eitje.

Beweging

Wanneer je een hele dag zit heeft dit een behoorlijke impact op je lichaam. Niet alleen kunnen je spieren verslappen, ook heeft het effect op je concentratievermogen en denkvermogen. Een handig hulpmiddel hiervoor zijn de zit sta bureaus die je tegenwoordig steeds meer ziet. Deze bureaus kun je zo afstellen dat je erachter kunt zitten, maar je kunt ze ook zo hoog zetten dat je staand kunt werken. Een hele dag staan is ook niet ideaal, maar je kunt hierin heel makkelijk afwisselen.

Meer tips:

  • Ga ieder half uur even staan en rek je uit.
  • Neem de trap in plaats van de lift
  • Ga tijdens de koffiepauze een stukje wandelen
  • Schaf een stappenteller aan en geef jezelf een dagelijkse doel
  • Parkeer je auto iets verder of ga met de fiets naar je werk

Meer bewegen en gezonder eten helpt je ook bij de focus op je werk. Een prima reden dus om hier echt mee te starten.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply