Mama

Hoe ga je om met speelafspraakjes?

Vanaf het moment dat mijn oudste zoon naar school gaat komen ze hier wekelijks voorbij. Speelafspraakjes. Super fijn wanneer mijn zoontje bij de ander gaat spelen maar negen van de tien keer willen ze toch hierheen komen. Waar dat aan ligt weet ik niet, maar ze zullen het hier vast naar hun zin hebben.

Hoe ik om ga met deze speelafspraakjes? Ik geef je een aantal tips.

#1. Speelkamer

Als het even kan, creëer een speelkamer voor je kinderen. Op die manier kun je aan het einde van de dag de deur gewoon dicht trekken en hoef je die hele bende speelgoed niet op te ruimen. Dat doe je dan maar aan het eind van de week. Wij hebben zelf een extra kamer waarin we dus een speelkamer hebben gemaakt, maar je kunt het bijvoorbeeld ook op zolder doen, of in de bijkeuken. Ook handig: zorg ervoor dat je grote kasten hebt staan met bakken erin. Deze koop je bijvoorbeeld bij de Zweedse meubelfabrikant. Deze bakken zijn ideaal om al het speelgoed in te deponeren en zodra het in de kast staat zie je niets meer van de rommel.

#2 Laat ze buiten spelen

Is het droog buiten? Laat ze dan lekker buiten spelen. Zorg ervoor dat je, ook in de winter, altijd wel iets hebt waar ze mee kunnen spelen. Kinderen hebben vaak niet eens zoveel nodig. Geef ze een bal en ze zijn al blij. Scheelt jou herrie in huis, het is gezond voor de kinderen zelf plus ze slapen er altijd zo lekker van haha.

#3 Laat ze afspreken op de lange dagen

Wat ik ook vaak doe is dat mijn zoon mag afspreken op de lange schooldagen. Lijkt niet zo ideaal, maar is het wel. De tijd totdat het vriendje weer gehaald wordt is een stuk korter dan op woensdagen bijvoorbeeld.

#4 Zorg voor iets lekkers

Voordat er gevraagd wordt om snoep is het goed om zelf gewoon al iets lekkers op tafel te zetten. Je hebt dan zelf in de hand wat je geeft en het scheelt ook een heleboel gezeur vanuit de kinderen zelf. Wat ik ook wel eens doe is dat ik zeg dat we niks hebben en we het dus samen moeten gaan halen of bakken. Dan zijn ze lekker even bezig en zo schiet de tijd ook zeker op.

#5 Geen tv

Hier wordt in huis geen tv gekeken als er een vriendje komt spelen. Want tv kijken kun je ook alleen. Wel mogen ze soms op de spelcomputer. Maar ook daar verbind ik een tijd aan en bewaar ik vaak als laatst, voor wanneer ze zich echt vervelen. Maar dat komt eigenlijk niet zoveel voor.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply