Business

Hoe gastbloggen jouw bedrijf kan helpen

Hoe gastbloggen jouw bedrijf kan helpen

Bij gastbloggen schrijf je een artikel voor een ander of andersom, je laat iemand een artikel schrijven voor op je eigen blog. Het kan je helpen om een groter bereik te creëren, omdat je ook zichtbaar bent op een andere website. Ook kun je met een gastblogger op jouw website meer bezoekers naar je eigen blog te trekken. Bovendien zorgt gastbloggen ervoor dat je hoger scoort in zoekmachines. Het is daarbij wel van belang om kritisch te kijken naar welke sites voor jou relevant zijn om als je als gastblogger aan te melden.

Gastbloggen stap voor stap

Zoek eerst een blog die qua content aansluit bij jouw branche. Let daarbij op het aantal bezoekers van deze site. Het is oninteressant om te gastbloggen op een slecht bezochte blog. Heb je een geschikte blog gevonden, informeer dan naar de gastblogmogelijkheden. Geef daarbij aan wat jouw expertise is en noem een aantal mogelijke artikelonderwerpen. Laat weten dat je dit gastblog ook zult delen op jouw socialmediakanalen en in je nieuwsbrief. Het is meestal voor beide partijen interessant om een gastblog te plaatsen, omdat beide blogs hiermee een groter bereik krijgen.

Bezoekers aan je binden

Behalve dat je artikel goed geschreven en interessant moet zijn, is het van belang om onderaan altijd een link te plaatsen naar je eigen website. Lezers kunnen zo direct doorklikken naar jouw website. Vaak krijg je ruimte om een kort profiel van jezelf te plaatsen. Als bezoekers doorklikken naar jouw website moet je het hen zo gemakkelijk mogelijk te maken om ook jouw blog te gaan volgen. Dit doe je door volgbuttons op een opvallende plaats op je website te zetten.

Wat moet je niet doen

Veel gastbloggers sturen hun artikelen naar meerdere websites. Dit kan aanvankelijk extra verkeer opleveren op je eigen website, maar het is slimmer om te variëren in je artikelen. Hiermee genereer je een groter bereik. Informeer altijd vooraf of je het geschreven artikel ook op je eigen blog mag plaatsen. Sommige blogs streven naar unieke content. Heb je toestemming om het artikel ook op jouw blog te plaatsen, dan is het aan te bevelen om de woorden in je artikel aan te passen. Google ziet het anders als dubbele content, en dat zorgt voor een slechtere vindbaarheid in zoekmachines.

 

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply