Business Mama

Hoe houd moeder Mirjam de ballen hoog?

Ondernemen en moeder zijn word vaak onderschat, maar regelmatig hoor ik van moeders die 1 of meerdere kinderen hebben het toch best pittig vinden om het moederschap te combineren met hun eigen bedrijf. Ook bij mij ontploft er wel eens iets waardoor ik de ballen even laat vallen, maar ze uiteindelijk toch weer oppak. Ik stelde een paar vragen aan Mirjam om ook andere moeders te inspireren om de ballen hoog te houden ook al lukt het even niet.

Wie ben je, hoeveel kinderen heb je en wat is hun naam en leeftijd

Mijn naam is Mirjam Hart. Ik ben moeder van 3 kinderen. Noah van bijna 12, Eli is net 3 geworden en Filou is bijna 8 maanden.

Je hebt een eigen bedrijf of een blog waarvan je kunt leven, wat is de naam hiervan?

Mijn bedrijf heet Een Goed Verhaal. Het staat bekend als blog, maar is ook een tekstbureau. Ik schrijf SEO content voor bedrijven, zoals gastblogs en landingspagina’s. Ook werk ik als “influencer”, waarbij ik producten of diensten onder de aandacht breng bij mijn volgers op Instagram. https://eengoedverhaal.nu/blog/

Ik heb ook een babyblog, genaamd The Baby Project, waar ik samen met nog 4 andere bloggers schrijf over duurzaam ouderschap en zwangerschap. https://eengoedverhaal.nu/thebabyproject/

Wat is het doel van jouw bedrijf of blog? (wie is jouw doelgroep)

Op Een Goed Verhaal schrijf ik voornamelijk over interieur en lifestyle gerelateerde onderwerpen. Ik vind het belangrijk dat deze verhalen een diepere laag hebben. Ik schrijf dan ook graag over duurzaamheid, fairtrade producten en bewuster leven.

Hoe zorg jij voor iedere dag een nieuwe dosis energie om de ballen hoog te houden?

Ik geniet er iedere keer weer van om achter mijn laptop te kruipen en verhalen te kunnen schrijven. En wanneer ze online staan en ik er toffe reacties op krijg, geeft dat iedere keer weer een kick. Als mensen mijn diy’s hebben gemaakt, op mijn aanraden een artikel hebben gekocht en er heel blij mee zijn of door mijn verhaal ook milieubewuster zijn gaan leven…Daar kan ik ontzettend blij van worden. Iedere keer neem ik mezelf voor om op tijd naar bed te gaan, maar dan voel ik nog een verhaal borrelen en kan ik pas slapen als ik het op papier heb staan.

Hoe heb jij de oppas geregeld voor je kindje(s)?

Voor de oudste heb ik geen oppas meer nodig. Eli gaat twee keer in de week naar het kinderdagverblijf en logeert 1x in de week bij mijn schoonouders. Filou gaat vanaf volgende maand ook 1x per week naar het kinderdagverblijf, zodat ik meer tijd heb om te werken. Als ik een deadline heb of een afspraak buiten de deur kan ik soms ook even een van mijn ouders bellen.

Hoe houd je de ballen hoog als je kindje ziek is en je MOET werken?

Daar heb ik veel moeite mee. Afgelopen week waren de jongens ziek, maar gelukkig sliepen ze toen veel en kon ik evengoed doorwerken. Zodra mijn vriend thuiskomt van zijn werk en hij weet dat ik nog veel moet doen, zorgt hij er vaak voor dat hij de kinderen overneemt. Hij doet dan het bed ritueel en dat scheelt al enorm!

Heb jij wel eens me-time? En hoe zorg jij ervoor dat je dit hebt en optimaal kan genieten?

Me time heb ik weinig. Ik zeg wel dat ik het heb, maar ik combineer uitjes stiekem vaak ook wel met het schrijven van een review of verhaal voor mijn blog. Ik zeg nou al maanden dat ik naar de kapper wil, omdat ik al ruim een jaar niet meer ben geweest. Maar ik vind het moeilijk om mezelf die tijd ook echt te gunnen.

Zijn er nog tips die je andere moeders mee wilt geven die ook de ballen hoog moeten houden?

Probeer zoveel mogelijk plezier en voldoening uit je werk te halen, want dan geeft het ook energie. Zie het vooral niet als moeten. En geef het eerlijk toe als het je even niet lukt. Dan is er altijd wel iemand die je graag wil ontlasten!

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply