Business

Hoe kom je aan inspiratie voor je blog

Vooral als je  veel vooruit werkt is het lastig om steeds maar leuke content te blijven publiceren. Ik vind het zelf nooit een probleem omdat ik altijd barst van de inspiratie, en vind het daarom leuk om wat tips met mijn volgers te delen.

Kijk op andere blogs

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je een blog artikel van iemand gaat kopiëren, maar je kunt er wel de nodige inspiratie uit halen. Schrijf je over voeding? Dan is daar vast heel veel over te vinden. Daarnaast zijn er ook heel vaak tag’s te vinden die je kunt inzetten als je even geen inspiratie hebt.

Gratis artikel directory’s

Er zijn ook heel veel gratis artikel directory’s waar je dus gratis een artikel kunt plaatsen. Ook daar kun je heel veel inspiratie weghalen, die je weer kunt gebruiken voor jouw eigen blog. Voorbeelden zijn: startartikel.nl, artikelenmarketing.nl en infoblogger.nl. Overigens kun je deze kanalen ook inzetten om een post te plaatsen over jouw blog of over een onderwerp met een link naar jouw blog, je zorgt er dan voor dat jouw website meer waarde en bezoekers krijgt ;).

Een lijst maken

Wat ik altijd doe is een lijst maken van de titels, die schrijf ik gewoon in een notitieboek, vervolgens plan ik een halve dag in om een aantal blogs in te plannen, meestal werk ik voor één week vooruit. Natuurlijk is dit niet alles wat je hoeft te doen voor een blog, er komt echt veel meer bij kijken. Op dit moment ben ik 1 dag in de week bezig met mijn blog, ik maak dan foto’s voor nieuwe artikelen, ik schrijf artikelen, en ik maak alvast de fotoweek die op vrijdag online komt.

Heb jij nog tips? Laat ze achter in een reactie!

 

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Saskia
    21 maart 2018 at 13:34

    Die drie links kende ik nog niet, dus dank daarvoor. even snel gekeken, daar is inderdaad genoeg inspiratie uit te halen. Zelf probeer ik zoveel mogelijk mijn inspiratie te putten uit “het leven”, Dingen die ik meemaak, waar ik naar toe ga, wat ik doe. je kent het vast wel. En soms wil google ook nog helpen.

Leave a Reply