Business

Hoe krijg je meer focus? Belangrijke tips!

Om je werk gedaan te krijgen, is concentratie natuurlijk van groot belang. Loop je er regelmatig tegenaan dat je je to do’s voor de dag niet af krijgt? Dat voelt vervelend. Er is een grote kans dat het komt omdat je niet genoeg focus hebt – iets waar we allemaal wel eens last van hebben. Hoe kun je je focus verbeteren? Lees verder voor onze handige tips!

Geen toegang tot social media

De grootste afleider tijdens onze bezigheden? Dat is toch wel social media. Vaak heb je het niet eens bewust door, maar zit je toch weer door je Instagram feed te scrollen. Zonde van je tijd! Want ook als je dit maar kort doet, duurt het een behoorlijke tijd voor je weer echt met volledige concentratie met je werk verder gaat. Probeer jezelf dus echt te verbieden om deze afleiding op te zoeken tijdens je werk.

Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk… Maar gelukkig is er een handige oplossing! Je hebt namelijk allerlei apps die je op je computer kunt installeren waarmee je de toegang naar deze sites tijdelijk kunt blokkeren, zoals SelfControl. Stel bijvoorbeeld een klok in van acht uur waarop deze sites ontoegankelijk worden. Dat helpt enorm! En je kunt elke site hiervoor opgeven. Ook als social media geen probleem is voor jou, maar je bijvoorbeeld steeds op online shopsites te vinden bent, is dit een uitkomst.

Hoe krijg je meer focus? Belangrijke tips!

Leg je telefoon weg

Niet alleen op je laptop ga je op zoek naar afleiding, maar net zo goed op je telefoon. Ook hier kunnen social media een probleem vormen bij meer focus. Je kunt je concentratie verbeteren door je telefoon weg te leggen. Leg ‘m dus niet naast je neer op je bureau, steeds in het zicht. Maar houd ‘m het liefst ook niet in je broekzak. Leg ‘m echt wég, liefst in een andere kamer.

Dit is echt een belangrijk onderdeel voor beter focussen. Je zult er namelijk van schrikken hoe vaak je in het begin nog naar je telefoon ‘grijpt’, omdat dit zo geautomatiseerd is. Natuurlijk kun je er tijdens de dag heus een paar keer naartoe lopen om de boel even te checken als een kleine pauze tijdens je werk, maar de telefoon vormt zo geen probleem meer bij je focus houden. Ideaal! Moet je voor sommige mensen altijd bereikbaar zijn? Zet je volume dan hard aan en stel in dat je ringtone alleen af gaat als deze personen je appen of bellen.

Focus verbeteren? Lees onze handige tips!

Een duidelijke planning

Beter focussen heeft niet alleen te maken met het tegengaan van afleiding, maar ook met het hebben van een duidelijke structuur. Werkdag na werkdag opnieuw! Want hoewel je misschien denkt dat je alle taken die je moet uitvoeren wel in je hoofd onthoudt, draagt dat echt niet bij aan het verbeteren van concentratie.

Schrijf die taken en to do’s daarom op. Maak een duidelijke planning van je werkdag. Liefst noteer je daarbij ook meteen op welke uren je welke specifieke taak uitvoert, zodat er volledige duidelijkheid is. Dat zorgt voor rust in het hoofd, en dus meer focus op werk! De kracht van focussen heeft er namelijk ook mee te maken dat al die dingen die je nog moet onthouden niet in je hoofd rondzwerven – schrijf ze juist op. Daar profiteer je elke keer weer van!

Leestip: Met deze tips kun je ’s avonds eenvoudig ontspannen als werkende moeder

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply