Business

Hoe val je op tussen alle andere ondernemers?

Veel ondernemers richten zich tegenwoordig op zichzelf zichtbaar maken online. Ze hebben een mooie website met daarop ook nog een zakelijke blog. Daarnaast laten ze zichzelf en hun bedrijf veelvuldig zien op LinkedIn, Facebook en Youtube. Maar er is 1 ding wat dan vaak vergeten wordt: juist offline is er nog steeds heel veel te halen qua opvallen met reclame.

Val jij op?

Wanneer je wilt opvallen tussen alle anderen in jouw sector is het goed om je kansen te verspreiden. Natuurlijk is het erg goed om jezelf online te laten zien. Je kunt bijvoorbeeld wekelijks nieuwsbrieven sturen, maar dan moet je wel een email-lijst hebben waar je deze mailtjes heen stuurt. Je kunt stories maken op Instagram, maar dan is het wel handig dat je ook volgers hebt waarbij deze stories terecht komen. Ook kun je video’s opnemen of zelfs vlogs van jouw leven als ondernemer. Maar dan zijn views op deze video’s ook vrij belangrijk. Anders maak je ze voor niets. Dus hoe val jij dan nog op?

Laat jezelf ook offline zien!

Laat jij jouw bedrijf ook offline zien? Ga je bijvoorbeeld naar netwerkmeetings? Adverteer je wel eens in een krant? Of laat je jouw visitekaartje overal achter? Het is goed om niet alleen online zichtbaar te zijn, maar dus ook offline jezelf te laten zien.

Wil je echt opvallen dan is het slim om bijvoorbeeld ook iets met stickers te doen. Zo heb ik stickers laten maken bij Reclameland en zie je nu wanneer je langs mijn huis rijdt heel groot op mijn raam het logo van mijn bedrijf inclusief wat ik doe en waar je me kunt vinden.

Daarnaast heb ik ook mijn eigen kaartenset laten maken. Deze stuur ik naar mijn klanten zodat zij ze weer kunnen gebruiken om naar vrienden en/of kennissen te sturen. Op die manier maak ik op een laagdrempelige manier reclame.

Laat jezelf zien!

Wil je opvallen dan moet je creatief zijn. Zorgen dat mensen gewoonweg niet om jou heen kunnen. Het allerbelangrijkste is dat je wel lekker jezelf blijft. Want mensen kopen nog steeds van mensen en het is dus ontzettend goed om te laten zien wie jij bent. Wanneer mensen je leren kennen gaan ze je leuk vinden en uiteindelijk vertrouwen. En vertrouwen zorgt voor aankopen. Maar dan moeten ze je wel eerst zien. En dat kan dus door zowel online als offline zichtbaar te zijn.

Ben jij offline ook zichtbaar? Of voornamelijk online?

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply