Lifestyle

Hoe verslavingsgevoelig ben jij voor je smartphone?

Sinds de smartphone is meer dan 70% van de Nederlandse bevolking verslaafd aan hun smartphone. Een klein percentage daarvan is zo verslaafd dat hij of zij afkickverschijnselen krijgen net zoals bij drugs en alcoholverslavingen. Aan de hand van een aantal enquetes op internet, stelde ik mijzelf de onderstaande vragen, en je leest ook meteen het resultaat.

Je bent net onderweg naar je bestemming, maar bent je telefoon vergeten, wat doe je?
Ik rijd terug.

Wat doe jij op je smartphone?
Facebook, WhatsApp, Shoppen, Gamen, Facebook pagina’s beheren, Bellen, eigenlijk alles :).

Hoelang gaat jouw batterij mee?
Als ik mazzel heb gaat hij een halve dag mee (ja het is best erg eigenlijk!)

Voel je je onprettig als je geen smartphone bij je hebt?
Nee, zo erg is het niet gelukkig. Als ik bijvoorbeeld de kinderen ophaal bij mijn ouders, laat ik hem ook wel eens in de auto liggen.

Ik irriteer me als ik geen internet op mijn smartphone heb
Ja, maar dat heeft er ook mee te maken dat ik internet nodig heb voor mijn werk.

Als de batterij leeg is raak ik in paniek
Nee hoor, maar ik laad hem wel weer zo snel mogelijk op.

Als mijn datalimiet is overschreden word ik angstig
Nee, niet dat dit snel gebeurd. Ik heb altijd WiFi aan.

Uit deze antwoorden is gebleken, dat ik niet enorm verslaafd bent, maar ik wel graag mijn smartphone gebruik. Mijn schermtijd is dan ook angstaanjagend hoog en gemiddeld 6 uur per dag.

Smartphone detox?

Als je erover nadenkt, zitten we met zijn allen echt teveel op onze smartphones. Ik zou graag mijn smartphone wat minder willen gaan gebruiken, en zal dan binnenkort ook een challenge starten. Vrij simpel, ik wil niet meer dan 2 uur per dag mijn smartphone gaan gebruiken.

Hoe verslavingsgevoelig zijn jullie?

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply