Business Interior

Home office inrichten: waar moet je rekening mee houden?

Home office inrichten: waar moet je rekening mee houden?

Als je werkt vanuit huis, dan wil je natuurlijk wel een fijne en comfortabele home office inrichten. Dit is bevorderlijk voor je productiviteit, evenals een goed verloop van je werkdag. Op een kantoorruimte buiten de deur wordt de inrichting al voor jou geregeld. Bij thuiswerken heb je zelf je werkplek in te richten. Kun je hier wel wat handige tips bij gebruiken? Lees gauw verder!

Zorg voor goede verlichting in je thuiskantoor

Het wordt vaak overgeslagen of we hechten er maar weinig belang aan: het licht op onze werkplek. Dit is echter juist heel belangrijk! De juiste verlichting kan namelijk je productiviteit verhogen. Als je in een donkere kamer werkt, maakt dit je slaperiger – dat kan je natuurlijk niet goed gebruiken. Zorg daarom voor goede verlichting in je thuiskantoor. Het is de beste optie om voor licht te kiezen dat redelijk fel en helder is. LED tl is een ideale keuze: het sluit goed aan op de lichtwensen in een werkruimte. Tegelijkertijd maak je een milieuvriendelijke keuze, gezien de lange levensduur. Mooi meegenomen!

Comfortabele en ergonomische werkplek inrichten

Comfortabele en ergonomische werkplek inrichten

Tijdens je werkdagen zit je vaak veel uur achter elkaar. Daarom is het zo belangrijk om een ergonomische werkplek in te richten! Of je nu vaak vanuit huis werkt of alleen af en toe: dit is in elke situatie relevant. Je kunt anders immers vervelende klachten oplopen, denk aan een muisarm. Kies daarom voor een goed bureau en een kwalitatieve bureaustoel. Laat deze het liefst afstellen door een expert: zo ben je er volledig zeker van dat je de juiste houding aanneemt. Anders is het goed om aan te houden dat je een armlengte afstand van je scherm houdt, je onderarmen kunt laten rusten op je bureau en goede ondersteuning hebt in je rug.

Voldoende opbergruimte in je thuiskantoor

Heb je veel spullen in je thuiskantoor? Dan is het zaak om de boel netjes te kunnen opbergen. Zo kun je immers goed het overzicht behouden in de werkkamer! Hang wat leuke wandplanken op en zet een ruime kast neer. Van notitieboekjes tot multomappen: zorg dat alles wat je in gebruik hebt hierin kan worden opgeborgen. En houd het ook netjes – je doet jezelf er een plezier mee om in een opgeruimd thuiskantoor te werken.

Voel je thuis in je home office

Deze laatste tip kunnen we ook niet onbenoemd laten: zorg dat je je goed voelt in je home office! Het gaat om een kantoor in je eigen woning – je kunt er best een beetje iets gezelligs van maken. Hang een toffe poster op, zorg voor een groen plantje en kies een leuke bureaulamp. Als de aankleding helemaal naar je zin is, werkt dat ook inspirerend!

You Might Also Like