Business Lifestyle

Instagram als ondernemer: wat kun je het best in je Instagram bio zetten?

Instagram als ondernemer: wat kun je het best in je Instagram bio zetten?

Ben je veel op Instagram te vinden? Leuk! Instagram behoort natuurlijk tot de populairste social media. Daar kun je ook als ondernemer goed op inspelen: via Instagram kun je jouw doelgroep en klanten bereiken! Zorg daarbij ook voor een goede Instagram bio op je profiel. Hoe die eruit ziet? We delen onze Instagram bio tips!

Instagram bio tips: duidelijke informatie

Om meer uit je Instagram te halen is alles wat je daar doet belangrijk: je posts, je Stories, je profielfoto en ook je Insta bio! Je bio is het eerste dat wordt gecheckt als mensen op je profiel terechtkomen. Zorg daarom voor duidelijke informatie: wie ben jij en wat doe je? Om hier zo helder mogelijk over te zijn, kun je maar beter geen vaag verhaal ophangen. Door duidelijk te zijn, vergroot je de begrijpelijkheid! Met een Instagram bedrijfspagina kun je bijvoorbeeld aanvinken in welke branche je actief bent, zodat dit meteen in beeld komt.

Persoonlijke bio op Instagram

Hoewel duidelijkheid belangrijk is, betekent dat natuurlijk niet dat je Insta bio saai moet zijn. Sterker nog, je kunt ‘m beter zo persoonlijk mogelijk maken! Als er genoeg plek is, kun je er bijvoorbeeld een inspirerende quote in plaatsen. Of denk aan iets anders waar jij blij van wordt en wat bij jou past.

Instagram bio: enthousiasmeren!

Het is de trick om met jouw biografie op Instagram mensen te enthousiasmeren om je te gaan volgen. Daarom kun je erover nadenken om iets in je bio te zetten waardoor je toekomstige volgers worden geprikkeld. Waarom moeten ze jouw volgen? Wat kun jij ze bieden?

Leuke Insta bio met emoji’s en meer

Om je Instagram bio visueel aan te kleden, kun je emoji’s gebruiken. Bijvoorbeeld voor iedere regel die je in je bio invult. Kies originele emoji’s: die vallen net dat beetje meer op. Naast emoji’s kun je ook denken aan symbolen of bijzondere fonts voor Instagram: via Google kun je deze opzoeken.

Instagram bio met call to action

Als je je Instagram zakelijk gebruikt, kun je ook een call to action in je bio zetten. Denk aan een korte zin die aanzet om de link in je bio te openen, om de kans op clicks te vergroten – mocht dit het doel zijn dat je voor ogen hebt. Je kunt hier bijvoorbeeld ook een pijltje naar beneden toe achter plaatsen, om de link in de bio nog net dat beetje meer op te laten vallen. Het zijn ook juist dit soort kleine dingen die meetellen! Zo kun je je biografie op Instagram tot in de puntjes uitwerken.

Lees ook! 15 tips om succesvol te zijn op Instagram

You Might Also Like