Lifestyle

Investeren in zilver & goud, hoe gaat dat in zijn werk?

Investeren in zilver en goud

Als ondernemende moeder ben je altijd op zoek naar de beste oplossing in een bepaalde situatie. De hele dag door maak je afwegingen tussen verschillende alternatieven. Niet alleen als het gaat om het optimaal runnen van een druk huishouden, maar ook zakelijk gezien. Heb je privé- of zakelijk vermogen dat je graag wat rendement op zou zien leveren in plaats van dat het op een spaarrekening maar minimaal rente oplevert? Dan zijn er diverse andere opties om je geld in te investeren met de kans op een beter rendement. Populair in 2020 lijkt het om te investeren in edelmetalen zoals goud en zilver. Maar hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk?

Online gouden of zilveren munten of baren kopen

Kenmerkend voor veel vrouwen is dat ze fysieker zijn ingesteld dan mannen. Vrouwen zullen dus ook sneller kiezen voor iets tastbaars om in te investeren. Een gouden of zilveren munt of baar kopen voelt voor vrouwen vaak ‘echter’ dan investeren in bijvoorbeeld een cryptomunt of vastgoed. Maar hoe kom je aan die edelmetalen? Vroeger werden deze vaak verhandeld op markten. Gelukkig kun je tegenwoordig ook heel gemakkelijk online edelmetalen zoals goud kopen. Dit maakt het toegankelijk, veilig en transparant. Je hoeft trouwens ook na het online goud of zilver kopen de deur niet uit, want het kan met een verzekerd transport gewoon bij je thuis worden bezorgd. Het is natuurlijk aan te raden het goud of zilver thuis veilig in een kluis op te slaan.

Goud of zilver kopen? En kiezen voor munten of baren?

In zilver en goud investeren

Online kun je zilveren of gouden beleggingsmunten of baren kopen. Wat het beste is in jouw situatie, hangt af van je wensen en voorkeuren. Munten zijn over het algemeen lichter van gewicht dan baren, en daarom geschikter als je een klein bedrag wil investeren. Je budget bepaalt verder in welk edelmetaal je kunt investeren. Goud is duurder, alhoewel het vrijgesteld is van btw. Goed om te weten is dat over zilveren baren wel btw wordt gerekend, maar dat je deze kunt aftrekken bij de omzetbelasting als je zakelijk investeert.

Bezit van edelmetaal opgeven bij belasting

Heb je fysiek een edelmetaal in bezit, dan wordt dit trouwens gezien als belegging voor de inkomstenbelasting. De waarde van het goud of zilver moet dan ook bij de jaarlijkse belastingaangifte worden opgegeven in box 3 voor de inkomstenbelasting (inkomsten uit beleggen en sparen).

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply