Mama

Dé irritantste peuter momentjes

Dé irritantste peutermomentjes

Bijna iedere moeder kent het wel, de irritante momentjes van je peuter. Bijna iedere peuter heeft ze wel, vooral de ‘nee’ en ‘ik kan het zelf’ fase is iets waar bijna iedere ouder wel moe van wordt. Onze Lizzie is 3 en tot een aantal maanden terug hebben we nooit een irritant momentje meegemaakt.

De ‘nee’ fase

Ongemerkt zeggen we als ouders zijnde best vaak ‘nee’, let er maar eens op, je zult er versteld van staan hoevaak je het woord gebruikt. Je gaat het vooral opmerken wanneer je peuter zelf ook de hele dag continue ‘nee’ roept. Eet eens door ‘nee’, niet doen ‘nee’, ga slapen ‘nee’, allemaal bekende rituelen waarop je peuter ‘nee’ zegt. Eigenlijk doen ze gewoon de ouders na, want hoe komen ze er anders bij op?

Ik heb geen idee in ieder geval, mocht jij het wel weten, let me know! En sinds kort heeft Lizzie ook iets nieuws, als ze iets niet wilt zegt ze ‘aan me neus’, van wie zou ze dat toch hebben :). Eten, en dan met name het avondeten is een groot drama, ze wil het niet zelf doen maar ze wil ook niet geholpen worden, tips? Let me know! 🙂Ik kan het zelf fase

Lizzie was 2,5 toen ze binnen 1 week zindelijk was, daarna moest ze dus ook echt niets meer van een pamper af weten. Nu is ze 3 en gaat ze zelf naar het toilet en mag ik haar daar niet eens meer bij helpen. Schoenen en jas aan trekken kan ze ook sinds enkele maanden zelf en mag ik haar niet bij helpen. Word mijn kleine meisje groot of is het maar een fase?

Zoë is nog lang geen peuter, gelukkig want anders zou de tijd echt veeeel te snel gaan! Maar ook zij wil steeds vaker zelf dingen doen, ze heeft haar grote zus als voorbeeld natuurlijk. Broodjes eten wil ze zelf doen, drinken uit een normale fles zonder speen kan ze sinds kort ook zelf. Ook het aantrekken van kleding en jas gaat steeds makkelijk. Leuk zou je zeggen, dat het allemaal wat makkelijker wordt, maar ondertussen raak ik wel mijn kleine meisjes kwijt en worden ze groot.

Iedere fase heeft toch wel weer wat leuks, en bovenal zijn alle 2 mijn meisjes geweldig lief! (L)
 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply