Interior

Je huis goed warm houden? Zo pak je het aan

Je huis goed warm houden Zo pak je het aan

Lukt het je niet goed om je huis goed warm te houden? Dat is natuurlijk vervelend, zeker in de wintermaanden. Er zijn verschillende manieren om je huis, naast de centrale verwarming, goed warm te houden. Hoe je dit voor elkaar kunt krijgen? Wij geven je wat handige tips, dus lees snel verder!

Je gordijnen slim inzetten

Een van de tips die je in gedachten kunt houden om je huis beter warm te houden, is om je gordijnen slim in te zetten? Hiermee bedoelen we dat het handig is om je gordijnen overdag optimaal te benutten. Als de zon schijnt, kun je warmte uit zonlicht namelijk goed naar binnen laten komen door je gordijnen open te zetten. De zon kan op deze manier jouw huis opwarmen en dit is een groot voordeel. Zodra het donker wordt of de zon niet meer schijnt, kun je de gordijnen weer dichtdoen. Jouw gordijnen werken in dit geval als een extra isolatielaag, waardoor de warmte niet zo snel jouw huis zal verlaten. Maak dus slim gebruik van je gordijnen, want hier kun je zeker wat aan hebben.

Kies voor een gashaard

Wil je jouw huis, naast de centrale verwarming, goed verwarmen? Dan is het goed om te kijken naar andere mogelijkheden. Je zou hierbij bijvoorbeeld kunnen denken aan een openhaard, houtkachel of gashaard. De laatste optie is in de afgelopen jaren weer toegenomen in populariteit en dat is niet zomaar zo. Gashaarden brengen niet alleen warmte in jouw huis, ook zorgt het voor extra sfeer. Daarnaast vragen ze weinig onderhoud, hebben ze een hoog rendement en verhoogt het jouw wooncomfort. Zeker iets om over na te denken als je jouw huis graag warmer wilt houden, dus!

Kies voor een gashaard

Alle ramen en deuren dicht

Wil je de warmte uit je huis niet laten ontsnappen? Houd de ramen en deuren dan dicht. Als jij graag de warmte in huis wilt houden, is het niet bevorderlijk om je ramen en deuren veel open te zetten. Dan gaat de warmte juist je huis uit en zal het snel alweer koeler worden. Naast het dichtdoen van je ramen en deuren is het ook goed om te kijken naar of je nog te maken hebt met bijvoorbeeld tochtverlies. Check dus ook eens de openingen bij je ramen, kozijnen of onder de deuren. Met behulp van een tochtstrip zou je in dit geval kunnen voorkomen dat je te maken krijgt met tocht en de warmte jouw huis sneller verlaat.

Met behulp van de tips hierboven hoef jij jouw centrale verwarming niet meteen heel hoog te zetten, want ook hiermee kun je de warmte goed in huis houden. Houd deze tips dus zeker in gedachten!

You Might Also Like