Mama

Kind jarig en uitdelen op school? 6 tips voor lekkernijen!

De een is er heel creatief mee, de ander zit al gauw met de handen in het haar: wat kun je uitdelen op school als je kind jarig is? Maak je maar geen zorgen: het komt hoe dan ook goed. In deze blog geven we verschillende leuke tips en ideeën – gezond, zoet én hartig.

Gezond: een rups op een stokje

We beginnen bij een gezonde traktatie voor een verjaardag op school. Gezond uitdelen op school is immers steeds vaker de wens – en daar kun je dan ook prima naar luisteren. Zonder dat het meteen een saaie traktatie wordt! Maak een leuke rups op een stokje, met witte druiven en een aardbei. Hoe het precies werkt? Je vult het hele stokje met witte druiven en sluit af met één aardbei aan de bovenkant. De druiven vormen het lijfje en de aardbei het hoofd van de rups. Je kunt er nog oogjes opplakken voor een extra realistisch effect.

Kind jarig en uitdelen op school? 6 tips voor lekkernijen!

Gezond: vers fruit in een hoorntje

Dit is een van de makkelijkste ideeën voor fruit uitdelen op school: stop vers fruit in een ijshoorntje! Zo ga je voor fruit uitdeel traktaties die gezond zijn, maar toch in de smaak vallen dankzij het lekkere koekje. Om het extra lekker te maken, kun je optioneel nog slagroom toevoegen.

Leestip! Zo help je je kinderen met hun huiswerk

Zoet: een spiesje met zoetigheid

We komen weer terug bij het spiesje: het is gewoon zo makkelijk om hiervoor te kiezen bij een traktatie voor een kind. Traktatie ideeën voor school met zoetigheid op een stokje: combineer een verzameling aan lekkernijen – en je zit eigenlijk altijd goed. Denk aan spekjes, een kleine brownie en marshmallows. Optioneel voeg je er ook een aardbei aan toe, om ‘m toch nog een beetje gezond te houden.

Zoet: cupcakes uitdelen op school

Het is een populaire snack onder de kids: cupcakes. Een ideaal idee dus om uit te delen als traktatie op school! Ga zelf aan de slag met bakken als je het leuk vindt om er wat tijd in te stoppen. Maar je kunt ze ook gewoon in de winkel halen, om het jezelf helemaal makkelijk te maken met cupcakes uitdelen op school. Een handig idee voor leuke traktaties op school: zorg ervoor dat de cakejes in een mooi papiertje zitten. Met vrolijke kleuren of stippen bijvoorbeeld. Of plaats er gezellige papieren vlaggetjes op!

Traktatie op school voor je kind? Handige tips!

Hartig: popcorn uitdelen op school

Popcorn kan natuurlijk zowel zoet als hartig zijn – aan jou de keuze. Ook een idee: maak een mix tussen zoete en zoute popcorn. Of houd ze juist apart van elkaar, zodat de kids op school zelf kunnen kiezen. Hoe je een traktatie op school met popcorn gezellig decoreert? Stop de popcorn in een papieren bekertje waar een leuke tekening op staat. Een gezichtje bijvoorbeeld!

Lees ook: Waarom parttime werken gunstig kan zijn als moeder

Hartig: kaas snacks als traktatie

Een laatste idee voor een verjaardag en uitdelen op school: kies voor kaas. Perfect als je kind houdt van een hartig hapje! Ook hierbij kun je weer voor een spiesje gaan, waar je een paar stukjes kaas aan bevestigt. Kies bijvoorbeeld voor drie blokjes kaas op elkaar gestapeld, zodat het als het ware op een poppetje lijkt. Optioneel zorg je voor armen met satéprikkers bijvoorbeeld, voor een extra leuk resultaat. Smullen maar!

You Might Also Like