Mama

4x Handige tips om je kinderen te motiveren om op te staan uit bed

4x Handige tips om je kinderen te motiveren om op te staan uit bed

Krijg je jouw kind ’s ochtends maar moeilijk uit bed? Of het nu om een jong kind of een puber gaat: het kan een echte strijd zijn. Gelukkig zijn er manieren te bedenken om je kind te motiveren om op te staan. Hoe motiveer je een kind? We delen onze tips voor het opstaan!

Zet ’s ochtends een muziekje aan

Muziek maakt blij! Zet daarom ’s ochtends de muziek aan om je kind te motiveren om uit bed te komen. Zeker als je zijn of haar lievelingsmuziek aanzet, zorgt het er hopelijk voor dat de dag met een goed humeur kan worden gestart. Ook kun je hier een leuk ochtendritueel van maken: altijd de dag starten met goede tunes. Dat doet een mens goed.

Maak het ontbijt klaar voor je kind

Heeft je kind honger ’s ochtends? Je kunt kinderen motiveren om op te staan door een lekker ontbijtje klaar te maken. Dat kan natuurlijk zeker een gezond ontbijt zijn: pak bijvoorbeeld uit met voedzaam brood en goed beleg, of juist een gezonde bak met yoghurt en granen. Hoe beter dat ontbijt is, hoe meer je je kind kunt motiveren voor school bijvoorbeeld.

Schooltas inpakken

Het kan voor kinderen soms onoverzichtelijk zijn wat ze allemaal nog moeten regelen voordat ze de deur uit kunnen gaan naar school. Hoe motiveer je een kind hierbij? Je kunt een handje helpen door alvast de schooltas (grotendeels) in te pakken en klaar te zetten. Dat scheelt toch weer wat extra werk zo op de vroege morgen! Zo is er nog meer om aan te denken: je kunt bijvoorbeeld ook de outfit voor je kind klaarleggen, evenals de jas en schoenen.

Vroeg opstaan = even gamen of tv kijken

Als het echt maar niet lukt om je kind uit bed te krijgen, kun je de motivatie voor kinderen aanwakkeren door te belonen met gamen of tv kijken. Als je zoon of dochter een halfuurtje eerder opstaat, betekent dat ook een halfuurtje gamen of tv kijken – je kunt zoiets dergelijks afspreken. Maar wees er dan ook streng in dat dit halfuur komt te vervallen als er toch te laat wordt opgestaan! Je kunt het zelfs zo stellen dat er al geen game meer mag worden gespeeld bij een paar minuten vertraging. Grote kans dat er tijdig wordt opgestaan! Het is in ieder geval het proberen waard, als je niet meer weet hoe je het anders aan kunt pakken. Zo kun je ook meteen de stiptheid van je kind wat meer trainen. Met name als je kind al wat ouder is, is dat mooi meegenomen!

Verder lezen: Welke leuke dingen kun je binnenshuis met je kinderen doen? 18 tips!

You Might Also Like