Interior Mama

6 tips voor het inrichten van een kindvriendelijke tuin

6 tips voor het inrichten van een kindvriendelijke tuin

Heb je een gezin en heb je een tuin? Dan is het natuurlijk hartstikke leuk om een kindvriendelijke tuin in te richten! Zo kunnen je kids heerlijk spelen in de tuin – belangrijk om lekker actief in de weer te zijn. Wat komt er kijken bij de inrichting van een tuin die kindvriendelijk is? Lees verder voor onze tips!

Kindvriendelijke achtertuin: lekker spelen

Dé manier om je kinderen plezier te laten beleven aan de tuin? Dat is natuurlijk met speelgoed! Richt de tuin dan ook in met lekker veel speeltoestellen – het is maar net waar je de ruimte voor hebt. Denk aan een schommel, glijbaan of trampoline. Een zandbak is ook een feest. Of ga zelfs voor een boomhut! Wil je een kleine kindvriendelijke tuin inrichten? Dan kun je onder andere denken aan een kleine trampoline. En vergeet niet het kleinere speelgoed, zoals houten speelgoed voor buiten, een voetbal en een touw voor touwtjespringen.

Uitdagend spelen in een kindvriendelijke achtertuin

Het is het tofst als er écht kan worden gespeeld in de tuin buiten! Zeker als je stoere kids hebt, is het leuk om aan dit idee te voldoen. Plaats bijvoorbeeld een boomhut in een boom. Of zorg voor een klimmuur in de tuin. Op die manier kan er echt worden geklauterd in de tuin!

Veiligheid in de kindvriendelijke tuin

Uiteraard is veiligheid een belangrijk onderdeel bij een kindvriendelijke tuin inrichten. Een zachte ondergrond is belangrijk. Zorg dat de tuin goed is afgesloten, zodat je (kleine) kind niet ineens de tuin uit kan lopen. Heb je een vijver in de tuin? Dan is het ook belangrijk om hier een hek omheen te plaatsen. Datzelfde kun je doen bij de borders van je planten. Met een hekje eromheen komt je kind er niet zo makkelijk bij. Zet verder kindvriendelijke planten buiten, die bijvoorbeeld niet schadelijk zijn als er een hapje uit wordt genomen.

Gras in een kindvriendelijke tuin

We kiezen er tegenwoordig steeds vaker voor om tegels in de tuin te leggen. Maar gras is juist veel kindvriendelijker in de tuin! Hier kan immers goed op worden gespeeld, aangezien het een zachte ondergrond is. Je kunt tevens denken aan kindvriendelijk kunstgras, als je geen zin hebt om het te moeten maaien.

Kindvriendelijke tegels in de tuin

Wist je dat er kindvriendelijke tegels bestaan? Dit zijn tegels met een wat zachtere bovenkant, waarbij het minder pijnlijk is als erop wordt gevallen. Dit is dan ook zeker een aanrader in je tuin, met name als je nog kleine kinderen hebt. Veiligheid voorop!

Kindvriendelijke tuin inspiratie: samen tuinieren

Het is hartstikke leuk om samen met je kind je tuin bij te houden. Leuke tuin ideeën kindvriendelijk zijn daarom ook om hiermee aan de slag te gaan. Richt bijvoorbeeld een klein hoekje in met plantjes voor je kind. Hier kun je makkelijke (moestuin)plantjes plaatsen, die weinig verzorging nodig hebben. Een kleine gieter en een schepje erbij, en het tuinieren kan beginnen! Dat is ook nog eens enorm leerzaam.

Verder lezen: Welke leuke dingen kun je binnenshuis met je kinderen doen? 18 tips!

You Might Also Like