Business Lifestyle

Geen zin of tijd om te strijken? Met deze 7 tips kom je kreukvrij voor de dag zónder strijken!

Geen zin of tijd om te strijken? Met deze 7 tips kom je kreukvrij voor de dag zónder strijken!

De een vindt het een rotklusje, de ander maakt het eigenlijk weinig uit: strijken. Maar het is altijd vervelend als je er geen tijd voor hebt! Hoe kun je toch nog mooi voor de dag verschijnen in je kreukvrije blouse of pantalon zónder te strijken? We delen handige tips: lees ze nu allemaal!

Een detail strijken met je stijltang

Hoef je niet je hele kledingstuk kreukvrij te maken, maar gaat het slechts om een hoekje of boordje dat in de kreukel is geraakt? Gebruik dan je stijltang to the rescue! Ook in moeilijke hoekjes kun je er zo beter bij. Let wel: laat de tang niet te lang op je kledingstuk rusten – even kort warm laten worden is voldoende.

Kreukvrije kleding? Stomen maar!

Ooit van een kledingstomer gehoord? Ze groeien in populariteit: met zo’n apparaat krijg je je kleding kreukvrij zonder strijken. Je hoeft er alleen maar even langs te gaan met het apparaat, waar je water in stopt dat in stoom verandert. Veel makkelijker en sneller dan dat je die hele strijkplank weer van zolder moet plukken. En nog een voordeel: je stopt ‘m eenvoudig in je tas of koffer – perfect bijvoorbeeld als je op reis gaat!

Ook lezen: What’s in your bag? 10 handige spullen voor in je zakentas!

Stomen in de badkamer

Heb je ook geen tijd of zin om je stoomapparaat te gebruiken? Sommige dunne stoffen krijg je ook kreukvrij zonder strijken door ze in je badkamer op te hangen. Als je zelf onder de douche stapt komt er namelijk vocht vrij in de badkamer, waarmee je kreukels uit je kleding haalt. Dit werkt natuurlijk net een stukje beter als je hele gezin nog onder de douche moet: hoe meer stoom er vrijkomt, hoe effectiever.

De waterkoker werkt ook

Wil je een klein onderdeel van je kledingstuk kreukvrij maken zonder strijken? Niet alleen de douche, maar ook de waterkoker biedt uitkomst! Laat het water in de waterkoker koken en houdt hier vervolgens de kreukels boven. Even wachten, en grote kans dat die kreukels verdwenen zijn als sneeuw voor de zon!

Anti-kreuk spray gebruiken

Er bestaan ook slimme kreukelverwijderende sprays, die je verstuift over de gekreukte kleding en vervolgens uit je kleding wrijft met je hand. De spray lost namelijk op in de vezels van je kledingstuk, om zo de kreukels er in een handomdraai uit te krijgen.

Kreukels verwijderen met je föhn

Naast je stijltang is ook je föhn een haarapparaat dat je kunt inzetten om die vervelende kreukels te verwijderen! Hoe je dat aanpakt? Maak je kledingstuk een beetje nat – let op, drijfnat is niet nodig – en ga vervolgens met de föhn over de kreukels heen. Zo haal je de kreukels eruit en droogt je kledingstuk ook meteen weer op: klaar om direct aan te trekken!

Kreukels voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen. Hoe zorg je nu dat je kleding kreukvrij blijft? In je kledingkast doe je dit door kleding die kreukt niet op te vouwen, maar op te hangen aan een hanger. Ga je kleding vervoeren in een tas of koffer? Vouw dit dan niet op, maar rol het op – zo blijven de kreukels voortaan achterwege. En mocht er toch een kreukel ontstaan, heb je altijd nog bovenstaande tips om in te zetten voor een kreukvrije outfit!

Lees ook: Minder stress in de ochtend? 6 handige tips!

You Might Also Like