Interior Mama

Hoe maak je iets moois van een kleine kinderkamer? 7 tips!

Hoe maak je iets moois van een kleine kinderkamer? 7 tips!

We hebben helaas niet allemaal de luxe van grote slaapkamers in huis. Moet je het in jouw woning doen met het inrichten van een kleine kinderkamer voor je spruit? Het is dan misschien wat meer een uitdaging, maar je kunt er zéker iets fraais van maken! We delen onze handige tips.

Meten = weten

We beginnen met een belangrijke basistip: zorg dat je alles opmeet wat je voor de kleine kinderkamer wilt kopen! Zo kun je al meteen de nodige teleurstellingen voorkomen – als iets niet past, kun je het gewoon meteen uit je hoofd zetten. Schrijf de maten van de kleine kinderkamer op in je telefoon bijvoorbeeld, zodat je ze altijd kunt checken als je gaat shoppen voor meubels.

Voldoende opbergruimte

Bij een kleine kinderkamer inrichten is het essentieel om voor voldoende opbergruimte te zorgen. In zo’n kleine jongenskamer of meisjeskamer is het namelijk al gauw een enorme rommel. En dat maakt dat de kamer nóg kleiner lijkt. Opbergruimte neemt inderdaad plek in beslag in de kamer. Maar je wilt liever de spullen goed kwijt kunnen, dan dagelijks weer ervaren dat er van alles rondslingert.

Lees ook! 7 tips voor een gestructureerde ochtendroutine voor je hele gezin

Kleine kinderkamer inrichten: werk in de hoogte

Hoe je die opbergruimte en de andere items in de kleine kinderkamer kwijt kunt? Werk in de hoogte! Zo is een hoge, smalle kast beter passend dan een lage, brede kast. Met een krukje ervoor kun je ook gewoon bij de bovenste planken komen. Ook een hoogslaper in de kleine kamer is een ideale uitkomst: zet daaronder bijvoorbeeld een bureautje neer. Voor je kind is het tevens een feest, slapen in een hoogslaper!

Multifunctionele meubels in een kleine kinderkamer

Bij een hele kleine kinderkamer inrichten kun je goed gebruik maken van multifunctionele meubels. Die ruimtebesparende meubels zorgen namelijk dat je plek overhoudt! Twee-in-één oplossingen zijn er volop te vinden. Denk aan een hoog bed met daaronder lades om de kleding en speelgoed in kwijt te kunnen. Of een bureau met een groot opbergvak aan beide kanten. Handig!

Licht kleurgebruik

Wat betreft de styling van de kleine kinderkamer is het met name belangrijk om voor lichte kleuren te gaan. Denk aan wit, zand of beige als basistonen. De kamer hoeft natuurlijk niet saai te zijn: je mag heus voor felle tinten kiezen. Denk aan geel, groen of blauw – het liefst in een lichte tint. Donkere kleuren maken de kleine kinderkamer alleen maar kleiner, die kun je dus beter weglaten.

Kleine kinderkamer ideeën: minimalistisch inrichten

Meer ideeën voor de kleine kinderkamer wat betreft de aankleding? Je kunt het best voor een minimalistische styling gaan, met lichtkleurig hout en eenvoudige designs wat betreft meubels en accessoires. Dat staat ook nog eens hartstikke strak en modern! Neem de Scandinavische kinderkamer als voorbeeld. Weinig poespas, toch een gezellige kamer.

Kleine kinderkamer met thema

Een laatste tip voor een kleine kinderkamer inrichten: kies een tof thema uit! Hoe klein die kinderkamer namelijk ook is, met een thema maak je er altijd iets fraais van. Houd er natuurlijk wel rekening mee om het niet te bont te maken, zoals we hierboven al noemden. Maar je kunt voor de kinderkamer in de kleine ruimte bijvoorbeeld een zee-, strand- of junglethema hanteren. Echt een plaatje!

Verder lezen? Tips: zo help je je kinderen met hun huiswerk

You Might Also Like