Mama

Leuke boeken voor jonge kinderen: hoe maak je de beste keuzes?

Leuke boeken voor jonge kinderen: hoe maak je de beste keuzes?

Het is voor jonge kinderen goed om veel te lezen. Of ze nu al zelf kunnen lezen of nog worden voorgelezen: dat maakt weinig uit. Enthousiasmeer je kids voor het lezen van kinderboeken! Hoe kies je nu de leukste kinderboeken en voorleesboeken uit?

Kinderboeken top 10

Een handige tip: ga op zoek naar de kinderboeken top 10. Deze wisselt van tijd tot tijd, om altijd met de tijd mee te gaan. Ook in de boekenwinkel of bibliotheek worden vaak de beste kinderboeken of voorleesboeken uitgestald, om het je makkelijker te maken om de juiste boeken uit te kiezen.

De leukste kinderboeken: laat je kinderen kiezen

In de zoektocht naar leuke kinderboeken, kun je ook je kinderen een rol laten spelen. Laat ze zelf eens een boek uitkiezen! Of het nu gaat om de leukste voorleesboeken 1 jaar, om de leukste voorleesboeken 2 jaar of om leuke kinderboeken 3 jaar: je kind kan waarschijnlijk al snel aangeven waar zijn of haar aandacht naar uitgaat. Van een mooi plaatje op de kaft tot een bepaald thema – er zijn verschillende onderwerpen die je kind kunnen aanspreken.

Lees ook! Voorlezen voor je kind op de leukste manier: dit zijn de 6 beste tips

Thema’s die kinderen interessant vinden

Over het thema van het kinderboek gesproken! Let daar ook op in je keuze voor kinderboeken en voorleesboeken. Leuke boeken voor kinderen zijn er natuurlijk in veel thema’s te vinden. Denk aan actie, avontuur, detective, natuur of dieren. Misschien heb je al weet van de eerste interesses van je kind. Is hij of zij dol op dieren? Ga dan voor leuke prentenboeken of leuke kinderboeken die over dieren gaan!

Afwisseling: leuke kinderboeken uit de bibliotheek

Hoewel sommige kinderen hun favoriete boek het liefst elke dag erbij pakken, is het verder raadzaam om af te wisselen tussen de kinderboeken die je in huis hebt. Zo blijft het interessant én leerzaam! Leuke kinderboeken zijn er in veelvoud te vinden in de bibliotheek: zo hoef je niet alles nieuw te kopen. Ga bijvoorbeeld elke week of maand op zoek naar een nieuw leuk voorleesboek. Is je kind al wat ouder? Dan kan hij of zij in de bibliotheek zelf een leuk kinderboek uitkiezen. De boeken die enorm in de smaak vallen, kun je nog altijd aanschaffen – om ze permanent in de collectie te houden thuis.

Leerzame boeken voor kinderen

Waar je extra op kunt letten, is het leerzame aspect van het boek. Gelukkig wordt dit vaak meegenomen bij het maken van kinderboeken. Kan je kind door het lezen van het boek spelenderwijs nieuwe kennis opdoen? Dan maak je natuurlijk al helemaal een goede keuze.

You Might Also Like