Lifestyle

7x leuke dingen om te doen in de regen

De zomer komt eraan en meestal betekent dat vooral veel zonnige en warme dagen. Maar het is en blijft Nederland dus er zal vast ook wel een bui vallen. Daar is niet iedereen altijd even blij mee, terwijl je juist ook in de regen hele leuke dingen kunt doen. Wees gerust, van een beetje regen word je nat maar meer ook niet. Plus hoe lekker is het dan om na zo’n bui heerlijk te gaan douchen en een kop koffie te drinken?

Leuke dingen in de regen

De activiteiten die ik hieronder noem zijn overigens niet alleen voor kinderen. Ook als volwassene kun je de grootste lol hebben in het stromende water. Zorgeloos als een kind, wie wil dat nu niet?!

Zwemmen in de regen

Aangezien je toch al nat wordt door de regen is het een tof idee om je zwemkleding te pakken en te gaan zwemmen. Het grappige is, vrijwel niemand doet dat dus je hebt het hele buitenbad voor jezelf alleen. En je hoeft toch niet bang te zijn dat je nog natter wordt. Leg alleen wel je handdoek binnen, wel zo handig.

Moddertaarten maken

Spelen met modder, welk kind wil dit nu niet? Maar ook als ouder zijnde vind ik met modder kliederen geweldig. Lekker samen taarten maken en dan met takjes en blaadjes en andere natuur dingen versieren. Wie bakt de meeste taartjes? En wie de grootste?

Stampen in de plassen

Iets wat geen enkel kind kan weerstaan. Stampen in de plassen. Misschien wel slim om even de regenlaarsjes onder het stof vandaan te trekken. Maar zodra deze aan zijn kan de pret beginnen. Probeer de grootste plas te vinden en stampen maar. Hoe hoog komen de spetters? Hoger dan jij zelf?

Dansen en vooral ook zingen in de regen

Veel mensen zingen onder de douche. Dus waarom niet in de regen? Je kunt natuurlijk zelf een liedje bedenken of zonder muziek zingen. Maar met waterdichte oordoppen of een koptelefoon kun je ook gewoon lekker meezingen met de top 40 of wat voor muziek jij dan ook mooi vind. Lekker erbij dansen en het feest is compleet.

Wandelen in de natuur

Hoe mooi is de natuur wanneer het regent? Weet je dat niet? Nou ik kan je vertellen dat hij dan misschien zelfs op zijn mooist is. Door het water worden alle kleuren helderder en de druppels die aan de bladeren en bloemen hangen zijn prachtig. Maak gewoon eens een wandeling door de natuur en neem alles in je op. Zelfs de druppels die op je gezicht vallen. Voel deze echt eens en laat het op je inwerken.

Foto’s maken in de regen

Wat ook erg gaaf schijnt te zijn is foto’s maken in de regen. Moet je wel een waterdichte camera voor hebben want anders gaat het alsnog mis.

Regendruppels vangen

Verzamel zoveel mogelijk verschillende potten en pannen en andere bakjes. Zet deze buiten in de regen neer en kijk welke pot, pan of bakje als eerste vol is. Waar zit het meeste in? En waar het minst?

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply