Lifestyle Mama

Welke leuke dingen kun je binnenshuis met je kinderen doen? 18 tips!

We moeten veel binnen zitten in deze tijd. Zeker als je een gezin hebt, kan het soms echt een uitdaging zijn om iedereen nog vermaakt en goed gehumeurd te houden. Corona of geen corona: wat zijn leuke dingen om binnenshuis met je kinderen te doen? Van huis spelletjes tot actieve bezigheden: we delen onze tips.

1. Leuke dingen om te doen thuis: bak met z’n allen een taart! Daar kan ook nog eens iedereen van smullen. Zeker als je elk gezinslid een keer de favoriete taart laat uitkiezen.

Welke leuke dingen kun je binnenshuis met je kinderen doen? 18 tips!

2. Makkelijker nog: bak een cake! Je kunt in de supermarkt zelfs een kant-en-klaar pakketje halen – ideaal als je kinderen nog klein zijn en niet veel geduld hebben. Toch weer een leuke activiteit in huis!

3. Fan van spelletjes in huis? Dan kun je in het verlengde daarvan een spelletjeskamer inrichten! Maak dit hét hoekje in huis waar altijd gespeeld mag worden. Zorg dus niet dat dit direct naast je thuiskantoor staat, want in dit hoekje moet geluid maken geen probleem zijn!

4. Zorg ook voor voldoende spelletjes in huis om te spelen, in de spelletjeshoek of gewoon aan de eettafel bijvoorbeeld! Van bordspelletjes tot puzzels – er bestaan gelukkig heel veel spellen, voor iedereen zit er wel iets leuks tussen.

5. Maak een eigen spel! Het leuke is: hier gaat al gauw best wat tijd in zitten, ideaal bij een moment van verveling. Je kunt bijvoorbeeld een quiz bedenken om met je gezin te spelen. Mét quizvragen over het eigen gezin, om het nog toffer te maken!

Leuke activiteiten in huis voor het hele gezin: onze tips!

6. Schrijf brieven aan elkaar! Een grappig verhaal, een lieve boodschap of een memorabele anekdote – dit is een fijne manier om herinneringen met elkaar te delen. Als er ook nog een zelfgemaakte tekening op die brief staat, is het feest extra groot. Leuk voor alle leeftijden!

7. Bevalt het goed, brieven schrijven? Het is een idee om niet alleen brieven binnen het gezin te schrijven, maar ook een brief te sturen naar bijvoorbeeld opa, oma, of andere familieleden en vrienden. Zo maak je ook nog eens je kennissen blij!

8. Uitbeelden zorgt altijd voor vermaak. Doe bijvoorbeeld om de beurt allemaal een dier of een bekend persoon na. De rest moet raden!

9. Kind vermaken thuis: af en toe hangen voor de tv is heus geen punt. Natuurlijk is het niet de bedoeling om continu schermtijd te hebben, maar voel je niet schuldig als dit een paar uur per dag het geval is. Denk aan een abonnement op Disney+ of een uurtje YouTube-filmpjes kijken.

10. Oude foto’s en video bekijken: iedereen houdt van herinneringen ophalen! Of het nu in een fotoboek is of met digitale foto’s die je via een slideshow op je televisie afspeelt. Ga er eens lekker een avondje voor zitten met het gezin.

Activiteiten in huis voor gezin in tijden van corona: onze tips

11. Knutselen kan met allerlei benodigdheden die je waarschijnlijk al in huis hebt – van wc-rol tot oude kranten. Zeker als je nog kleine kinderen hebt, is knutselen met wat je gewoon hebt liggen een ideale manier om een peuter thuis te vermaken. Doe zelf ook lekker mee!

12. Speel verstoppertje in eigen huis! Dat vraagt nog eens om de nodige creativiteit: waar kun je je in eigen huis nu goed verstoppen? Te makkelijk? Zet een timer aan van dertig seconden bijvoorbeeld. Tijd om = einde spelronde.

13. Lekker old school: speel bingo met het hele gezin! Simpel, maar zeker een leuke activiteit voor thuis.

14. Wedstrijdje bouwen! Wie kan het snelst een blokkentoren of een Lego-kunstwerk in elkaar zetten?

15. Leuke dingen doen thuis: zorg dat er ook voldoende wordt bewogen. Ga bijvoorbeeld met z’n allen een kwartiertje dansen. Muziek aan, voeten van de vloer en gaan!

Welke leuke dingen kun je binnenshuis met je kinderen doen? 18 tips!

16. Heb je een creatief gezin? Dan is muziek maken een van de leukste dingen om te doen thuis. Haal wat instrumenten in huis en ga gewoon samen aan de slag. Geen punt als het niet goed klinkt, het gaat om het plezier.

17. Voer thuis een heus toneelstuk op, waarbij iedereen in het gezin een eigen rol krijgt. Van een sprookje tot een soap. Verkleden kan natuurlijk ook, om er nog langer mee bezig te zijn. Wat dacht je ervan om zelf de kostuums te maken? Allemaal in de weer voor dé grote show-avond.

18. Bouw een tentenkamp in de woonkamer, met lakens, dekens, kussens en matrassen. Hoe groter, hoe beter! Jullie kunnen hier zelfs een nachtje in slapen, om er écht een feest van te maken.

Verder lezen? Tips: zo help je je kinderen met hun huiswerk

You Might Also Like