Lifestyle

Leuke sporten om naast een drukke baan te doen

Je gezin en baan staan dan misschien voorop, het liefst doe je ook nog aan een sport! Wel zo goed voor de gezondheid en mentale gesteldheid. Maar wat is nu een leuke sport om te doen, zeker naast een drukke baan? In deze blog geven we uiteenlopende voorbeelden. Kies jouw favoriet!

Yoga

We beginnen met een sport waar je helemaal zen van wordt: yoga! Perfect als je naast je drukke baan juist een beetje wilt ontspannen. Een heftige, zware sport is dan niet per se voor jou weggelegd – jij kunt juist beter tot rust komen tijdens je workout. En daar is yoga natuurlijk wel het ideale voorbeeld van.

Ontspannen na werk? Doe yoga als leuke sport voor dames!

Hardlopen

Sport je graag buiten? Heerlijk om een frisse neus te halen, zeker als je binnen werkt op een kantoor bijvoorbeeld! Hardlopen is in dat geval echt iets voor jou. En wat er nu zo fijn aan is? Hardlopen kan op elk moment, je kunt zo gemakkelijk tijd maken voor het sporten. Ga bijvoorbeeld hardlopen voor werk! En je kunt het helemaal op jouw tempo opbouwen. Waar de een al gauw klaargestoomd is voor een marathon, is de ander juist allang tevreden om de 5km te halen. Er is geen goed of fout! Pak het aan zoals het voor jou goed voelt. Zolang je maar regelmatig in beweging bent, ben je al hartstikke lekker bezig.

Boksen

Wil jij het liefst al je energie kwijt kunnen in je sportsessie? En mag het er best een beetje hard aan toegaan? Probeer dan eens boksen als leuke sporten voor vrouwen! Een zware, intense workout, waar je na afloop echt even van moet bijkomen. Ideaal als dat jou kracht geeft! Ook wordt het gezien als een bijzondere werken en sporten combinatie: je kunt er bijvoorbeeld al je frustratie in kwijt na een stomme week. Bepaal of je het liefst tegen iemand anders traint of tegen een bokszak, of wissel dit af.

Werken en sporten: leuke sporten voor vrouwen

Fitness

De bekendste leuke sport voor dames? Dat is toch wel fitness! Maar voor je meteen naar het volgende kopje gaat: ook jij kunt fitnessen écht leuk gaan vinden. Zelfs als je nu denkt dat dit absoluut niet het geval is. Wat daarbij belangrijk is? Dat je een doel hebt om naartoe te werken. Zonder plan maar wat apparaten uitproberen schiet misschien niet zo op, maar met een gericht doel wordt die fitnesstraining echt uitdagend! Heerlijk om je energie in te stoppen, voor of na een werkdag.

Teamsport

Ben je op zoek naar gezelligheid bij het sporten? Ook dat is natuurlijk een optie! Kijk in dat geval naar teamsporten als leuke sporten voor vrouwen. De mogelijkheden zijn uitgebreid: voetbal, handbal, hockey, volleybal, roeien. Om zomaar wat voorbeelden te noemen! Bepaal welke sport je het meest aanstaat, maar ook met welk team je de beste klik hebt. Of begin een nieuw team met je vriendengroep!

Leuke sporten om naast een drukke baan te doen

Zwemmen

Een laatste leuke sport voor dames? Dat is zwemmen. Net als bijvoorbeeld yoga is dit ook echt een sport waarbij je kunt ontspannen. Zeker als je het rustig aanpakt en gewoon wat baantjes trekt op je eigen tempo. Maar je kunt juist ook gaan voor snelheid en goede technische vaardigheden. Het is helemaal aan jou – als jij je maar lekker voelt bij je sport!

Lees ook: Met deze tips kun je ’s avonds eenvoudig ontspannen als werkende moeder

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply