Geen categorie

Makkelijke en gezonde recepten voor op vakantie

Nederland is in de ban van de vakantie, ook wij gaan bijna op vakantie. We blijven lekker in Nederland, waar we dan wel tegenop zien is om een uur in de keuken te staan boven dat hete fornuis, want we willen niet iedere dag uit eten gaan. Maar willen wel groente eten, met name voor de kinderen willen we gewoon iedere dag groente eten.

Ik vond op internet een heleboel recepten die je makkelijk kunt maken als je in een stacaravan of bungalow zit. Want wie heeft er nou zin in een bordje groente met aardappelen en vlees op vakantie? Wij niet in ieder geval! Maar we geven de kinderen nog niet alles te eten, zoals kruiden zijn we vooral met Zoë van 1,5 heel erg voorzichtig mee.

Quesadilla’s met gegrilde groenten

Voor de quesadilla’s heb je tortilla wraps die je op elkaar stapelt met gegrilde groenten ertussen, net zoals bij een sandwich. Gebruik een beetje geraspte kaas als ‘lijm’, en je hebt een heerlijk gezond gerecht.
Lees hier het volledige recept.

Zomerse roerbakschotel


Deze maken we thuis ook regelmatig, niet exact in deze vorm, maar gewoon omdat het zo makkelijk is, vooral op dagen dat we heel druk zijn en weinig tijd hebben. Heb je in dit gerecht geen zin om zelf aardappelen te schillen? Dan kook je de voorgekookte aardappeltjes uit de supermarkt, lekker makkelijk! Wat dit gerecht zo zomers maakt is dat je ananas als ingrediënt nodig hebt.
Lees hier het volledige recept.

Aardappeltortilla met feta

Ik ben zelf niet zo’n fan van zoete aardappelen en feta, maar je kunt in dit gerecht ook andere ingrediënten gebruiken zoals schijfjes aardappel, en mozzarella. Verder heb je nodig tortilla wraps en rode ui, wij gebruiken meestal bosui omdat we geen fan zijn van rode ui. Ja af en toe zijn we best lastige eters 🙂
Lees hier het volledige recept.

Eenpans pasta met tomatensaus

Wil je het helemaal makkelijk maken, dan gooi je gewoon een aantal ingrediënten samen met water in een pan erbij, een kwartier laten koken en je bent klaar. Het leuke aan dit gerecht is dat je eindeloos kunt combineren, wil je bijvoorbeeld wel vlees eten? Dan bak je van te voren in bijvoorbeeld een wok of op de skottelbraai gehakt of kip gaar, daarna gooi je de groente en water erbij en je bent klaar.
Lees hier het volledige recept.

Macaroni met spinazie

O, wat hebben we dit al vaak gegeten, en wat vinden de kinderen dit toch lekker! We hebben wel onze eigen draai een beetje aan het recept gegeven, maar de basis ingrediënten zijn macaroni of een ander soort pasta en spinazie.
Lees hier het volledige recept.

Mexicaanse schotel met zoete aardappel

Zoals ik al eerder zei, ik ben niet zo gek op zoete aardappel, maar je kunt met de meeste recepten ook gewoon je eigen draai eraan geven. Ik zou dus gewone aardappelblokjes of krieltjes gebruiken. Verder staat er bij ons in de kast altijd een blikje maïs, en dat heb je zeker nodig bij dit gerecht.
Lees hier het volledige recept.

Eenpansgerecht met aardappelen en peultjes

Ook een zeer makkelijk recept, waar je maar een paar ingrediënten voor nodig hebt. Als je met kleine kindjes eet is het niet het optimale gerecht, maar in principe is het een makkelijk recept om te maken voor op vakantie.
Lees hier het volledige recept.

Quinoa met Mexicaanse groenten

Een plant die steeds populairder wordt, voor degene die het nog niet wisten, quinoa komt van de quinoa plant. Maar het is een ingrediënt dat veel eiwit, ijzer en vitaminen bevat, je kunt er eindeloos mee combineren. Zo ook dus gerecht met Mexicaanse groenten.
Lees hier het volledige recept.

Eenpans spaghetti bolognese

Als je iets langer in de keuken staan niet erg vindt, maar wel een lekker gerecht zonder pakjes en zakjes wilt neerzetten, dan is deze eenpans spaghettig bolognese handig.
Lees hier het volledige recept.

Qua fruit zorg ik er voor dat de kinderen in ieder geval 1 stuk fruit per dag hebben. Zelf eet ik weinig fruit eigenlijk, niet omdat ik het niet lust, maar gewoon omdat ik er niet aan denk. Verder willen we op vakantie natuurlijk gewoon lekker genieten, en niet in dezelfde sleur als thuis blijven hangen qua eten en maken we gewoon gezonde gerechten die net wat anders zijn als thuis :).

Fijne vakantie iedereen!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply